Bu cehalet ne zaman bitecek? İki Müslüman ülke su yüzünden çatıştı çok sayıda ölü var!

Bu cehalet ne zaman bitecek? İki Müslüman ülke su yüzünden çatıştı çok sayıda ölü var!

Her iki tarafı da Müslüman olan ülkenin koca koca adamları oturup basit bir meseleyi çözemiyor

Halkına karşı silahlı saldırıların düzenlendiğini ileri süren Tacik yönetim, "Çok sayıda kişi öldü, onlarca yaralı var. Birçok ev, sınır gözetleme kulesi ve alt yapı yandı" açıklamasında bulundu.

Tacikistan tarafından şu ana kadar olaylardaki can kaybı ve zarar hakkında resmi bir açıklama yapılmamıştı. Komşusu Kırgızistan ise 5'i asker toplam 36 kişinin öldüğünü, 180'den fazla kişinin ise yaralandığını açıklamıştı.

Su ihtilafına Kırgızistan'ın neden olduğunu da ileri süren Duşanbe, Kırgız sınır güvenlik güçlerinin de aralarında bulunduğu 200 kişilik bir grubun Taciklere taş attığını belirtti. Ayrıca İsfara şehri yakınlarındaki bir sınır gözetleme kulesi yakınlarındaki Tacik yetkililere de ateş açıldığını ve ardından çatışmaların başladığını ileri sürdü.

İki ülke geçen perşembe şiddetin sona erdirilmesi için bir ateşkeste uzlaşmış fakat Bişkek yönetimi cuma ve cumartesi günleri silahlı çatışmalar yaşandığını açıklamıştı.

Sovyetler Birliği'nin yıkılmasından beri süre gelen sınır anlaşmazlığı iki halk arasında arazi, tarımsal sulama, hayvan otlatma, kaçakçılık, ortak yol kullanımı ve sınırda izinsiz geçişler gibi nedenlerle gerginlikler yaşanmasına neden oluyor.

euronews 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum