Bu araba 5 litre süt karşılığında satılık

Bu araba 5 litre süt karşılığında satılık

Şam’ın kuzeybatısındaki Madaya'da insanlık dramı yaşanıyor. Kasabada son 100 günde 7’si bebek 60 kişi açlıktan hayatını kaybetti.

Şam'ın kuzey batısında bulunan ve 3 yıldır Şii Hizbullah milisleri ile Esed askerleri tarafından kuşatma altındaki Madaya kasabasında insanlık dramı yaşanıyor. İç savaş öncesi 55 bin nüfuslu bir kasaba olan Madaya'da halen yaşyan 20 bin sivil çok zor günler geçiriyor. Yiyecek sıkıntısı yaşanan kasabada, insanlar açlıktan ölüyor. Son 100 gün içerisinde bölgede 7'si bebek 60 kişi açlık nedeniyle hayatını kaybetti. Açlığın kol gezdiği Madava'da bir baba küçük çocuğuna 5 kilogram süt alabilmek için 11 bin dolarlık aracını satışa çıkardı.

300 KİŞİ KOMADA

Son yardımın 6 ay önce Birleşmiş Milletler gözetiminde gerçekleştirildiğini söyleyen Madaya Yerel Yönetim Başkanı Amer Burhan, son 100 günde 7'si bebek olmak üzere 60 kişinin açlıktan hayatını kaybettiğini, 300'den fazla sivilin de komada olduğunu açıkladı. Burhan, bölgede gıda fiyatlarının olağanüstü rakamlara ulaştığını bir kilo pirinç ve şekerin 100 dolardan satıldığını ifade etti.

BÜTÜN DÜNYA SORUMLUDUR

Burhan, “Bütün dünya burada 20 bin kişinin ölümünden sorumludur" diye konuştu. Lübnan sınırında yer alan ve Şii Hizbullah milisleri ile Esed askerleri tarafından 3 yıldır kuşatma altında tutulan kasabaya giriş ve çıkışlara izin verilmiyor. Kasabada son 7 aydır bir çok salgın hastalığın da baş gösterdiğini belirten Burhan, uluslararası toplumu bu katliama dur demeye çağırdı.

Yeni Şafak -  Yılmaz Bilgen

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum