BTK Adil Kullanım Kotası değişikliğini açıkladı

BTK Adil Kullanım Kotası değişikliğini açıkladı

BTK'nın girişimleri sonucunda İnternet Servis Sağlayıcıları, Adil Kullanım Kotası'nda iyileştirmeye gitti. Özellikle sosyal medyada yayılan ek ücret söylentileriyle kafa karışıklığına neden olan bu değişim, BTK tarafından detaylı grafikle yeniden...

Adil Kullanım Kotası (AKK) veya Adil Kullanım Noktası (AKN) olarak adlandırılan sınırlama sistemi, Türkiye’deki internet kullanıcılarının en büyük sorunları arasında yer alıyordu. Bu konuda yapılan eleştiri ve şikayetler sonuç vermiş ve BTK düzenleme yoluna gitmişti.

Yapılan toplantılar sonucu 1 Mayıs 2017’de AKK’nin yeniden yorumlanarak iyileştirmeye gidileceğinin, 31 Aralık 2018 tarihi itibarıyla da tamamen tarihe karışacağının müjdesi verildi. Nitekim öyle de oldu. Pazartesi gününden itibaren internet servis sağlayıcıları düzenlemeyi uygulamaya başladı.

Gelgelelim bazı sağlayıcıların yeni tarifeler getirmesi kafa karışıklığına neden oldu ve sosyal medyada ek ücret söylentileri yayıldı. Bunun üzerine şirketler basın açıklaması yapmak zorunda kaldı.

Kafa karışıklığının giderilmesi adına BTK da sosyal medya üzerinden bilgilendirici infografik yayınladı. Grafikte, değişen AKN sisteminde ek ücret ödenmeyeceği ve değişimin eski/yeni tüm aboneleri kapsadığının vurgusu yapıldı.

resized_cf76f-1bd8b177412.jpg

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.