Brüksel'de 'Müslüman Fuarı' açıldı

Brüksel'de 'Müslüman Fuarı' açıldı

İslam'ın topluma doğru tanıtılması ve kültürler arası diyalog hedefiyle dördüncü kez başkent Brüksel'de Müslümün Fuarı açıldı.

Belçika'da, İslam'ın topluma doğru tanıtılması ve kültürler arası diyalog hedefiyle düzenlenen Müslüman Fuarı, dördüncü kez başkent Brüksel'de açıldı.

 Tour&Taxi Kültür Merkezi'nde pazartesi gününe kadar açık kalacak fuara, 100 firma katılıyor. Giysi, takı, kitap gibi birçok ürünün sergilendiği fuarda, seyahat acenteleri, İslami eğitim veren kurumlar, helal gıda üreticisi şirketler yer alıyor.

Organizatörlerden Kerim Ouachek, geçen sene olduğu gibi bu sene de yaklaşık 20 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi. Ouachek, fuar kapsamında düzenlenen panellerde ise ''Kuran-ı Kerim'i anlama'', ''Reform ve İslam'' temalı konuların işlendiğini kaydetti.
 
Bu sene fuarda en çok dikkat çeken stantlardan biri yardım kuruluşu İslamic Relief'in oldu. Kuruluş, Suriyeli sığınmacıların kamplardaki zorlu koşullarına dikkat çekmek amacıyla fuar alanına bir çadır inşa etti. Küçük çadırda, yataklar ile mutfak ve banyo iç içe kurgulandı. İzletilen videolarla da ziyaretçiler yardımda bulunmaya teşvik edildi.
 
Yardım kuruluşu gönüllüsü Leyla Karaca, bu seneki temalarının sığınmacılar olduğunu belirterek, ''Gelenlere bir sığınmacının nasıl yaşadığını göstermeye çalışıyoruz. Çadır kurduk, mutfak bölümü var, yatak odası bölümü var. Yani tek bir oda olduğu için bir köşesini mutfak yapıyorlar, bir köşesine banyo, bir köşesini yatak odası olarak kullanıyor. Umarım ziyaretçiler de anlamaya çalışır ve biz de elimizden gelen yardımı onların desteği ile yapabiliriz'' dedi.
 
Fuarda, zeytin yağı, sabun, kefiye gibi Filistin ürünleri için ayrı bir stant açılırken, Filistin Halkıyla Dayanışma Komitesi adlı yardım kuruluşu da ihtiyaç sahibi Filistinliler için yardım topladı. Kuruluş gönüllüsü Hahavi Muhammed, hem Filistin'deki hem de Filistin toprakları dışında Suriye, Ürdün ve Lübnan'daki Filistinliler için yardım çalışmaları yaptıklarını belirtti. Stantlarında savaştan etkilenen Gazzeli çocuklar için hazırladıkları ''Onun hayatını değiştirmek ister misiniz?'' adlı kampanyayı tanıttıklarını ifade eden yardım gönüllüsü, kampanyayla çocuklara yiyecek, giyecek, okul ihtiyaçlarını sağlayarak ''minimum konforu'' sunmaya çalıştıklarını söyledi.
 
Bir Türk firması standına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterini asarken, ziyaretçiler de fuarı çok beğendiklerini, kitaplardan, giysilere, helal gıda ürünlerinden kozmetik malzemelerine kadar aradıkları her şeyi bulduklarını söyledi.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.