Brüksel'de metro ve okullar bugün de açılmadı

Brüksel'de metro ve okullar bugün de açılmadı

Belçika'da Paris saldırıları ile bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli sayısı 4'e çıkarken, Brüksel'deki "yakın terör tehdidi" alarmı dördüncü gününde.

"Paris'tekine benzer saldırı tehdidi" olduğu gerekçesiyle Brüksel'de yoğun güvenlik tedbirleri alan Belçika hükümeti, "kısmi olağanüstü hal" durumunu değiştirmedi. Önlemler çerçevesinde Avrupa Birliği ve NATO'ya evsahipliği yapan kentte metro seferleri yapılmazken, okullar kapalı tutuluyor. Konserler ve tiyatro gösterilerin iptal edildiği kentte, sinemalar ve müzeler açılmadı.

Asker ve polisin sokaklarda devriye gezdiği Brüksel'de, hassas hedef olarak değerlendirilen binaların önünde askeri araçların bekleyişi sürüyor. Halka kalabalıklardan uzak durmaları çağrısının yapıldığı kentte sokakların boş olması dikkat çekiyor.

Paris ve Londra tren seferlerinde, yolcuların aranmasının uzun sürmesi nedeniyle yaşanan gecikmeler devam ediyor. Belçika Federal hükümeti ile NATO ve AB kurumları personelinin evden çalışabileceği yönündeki duyuru geçerliliğini koruyor. Geçici olarak kapatılan Kanada'nın Brüksel Büyükelçiliği hala açılmadı, ABD Büyükelçiliği ise sadece acil yardıma ihtiyacı olan Amerikan vatandaşlarına hizmet veriyor.

- Paris benzeri saldırıdan korkuluyor

Belçika Ulusal Güvenlik Konseyi dün 4 saat süren toplantısında "terör alarmı" halinin devamına karar vermişti. Başbakan Charles Michel, "Çok ciddi ve yakın tehdit" nedeniyle en yüksek terör tehdidi seviyesi olan 4'üncü alarm düzeyinin uygulamada kalacağını bildirerek, "Muhtemel hedefler aynı: Toplu taşıma araçları, alışveriş merkezileri ve sokaklar" demişti. Tehdidin halen devam ettiğini söyleyen Başbakan, Paris'tekine benzer bir şekilde birçok kişinin aynı anda birçok yerde saldırı yapmasından korkulduğunu vurgulamıştı. Başbakan, metro ve okulları çarşamba günü açmayı planladıklarını söylemişti.

- 4 kişi Paris saldırıları ile bağlantılı olmakla suçlanıyor

Brüksel Savcılığı, pazar akşamı yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 16 kişiden 15'inin serbest kaldığını, ismi açıklanmayan diğer kişinin Paris saldırlarıyla bağlantılı olmakla suçlandığını bildirmişti. Geçen hafta da Hamza Attou and Muhammed Amri, Paris saldırılarının planlayıcısı Abdelhamid Abaaoud'a yardım etmek suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Bunların yanı sıra ismi açıklanmayan bir şüpheli daha yine Paris saldırıları ile bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltında tutuluyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.