Bosna Hersek'ten Türkiye'ye 'Türkçe Kardeşliği' köprüsü

Bosna Hersek'ten Türkiye'ye 'Türkçe Kardeşliği' köprüsü

Bosna Hersekli gençler, "Türkçe Kardeşliği" projesi kapsamında, ülkeleriyle Türkiye arasında köprü kurmak için Kahramanmaraş'a geldi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteklediği "Türkçe Kardeşliği" projesi kapsamında Türkiye'den giden gönüllü öğretmenlerin Türkçe öğrettiği Bosna Hersekli gençler, ülkeleriyle Türkiye arasında köprü kurmak için Kahramanmaraş'a geldi.

BİLSEK Gençlik Kulübü Derneğince Bosna Hersek Cazin Belediyesinin ortaklığında, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat Belediyesi ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin katkısıyla hayata geçirilen ve YTB tarafından desteklenen proje kapsamında kente gelen 31 Bosna Hersekli genç, 19 Ocak'a kadar BİLSEK'de Türkçe dersi alacak. Gençlerin ayrıca sosyal ve kültürel etkinliklerle pratik yapması sağlanacak.
 
'Projeyle Müslüman Boşnaklar ile Türk halkının kaynaşması hedefleniyor'
 
BİLSEK Fahri Başkanı Mehmet Köşk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle Bosna-Hersek'te yaşayan Müslüman Boşnaklar ile Türk halkının yakınlaşmasına, kaynaşmasına ortak faaliyetlerle katkıda bulunmanın amaçlandığını belirtti.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.