Bosna Hersek'te bir toplu mezar daha bulundu

Bosna Hersek'te bir toplu mezar daha bulundu

Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Kozluk'ta bulunan toplu mezarda, Bosna savaşı sırasında öldürülen 15 kurbana ait iskeletler tespit edildi.

Bosna Hersek Savcılığından yapılan yazılı açıklamada, Kozluk'taki şehir çöplüğünde ortaya çıkarılan toplu mezara, Lahey'deki eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesinden uzmanların da gittiği ve kazılar sonucunda 15 kurbana ait iskeletlere ulaşıldığı bildirildi.

Açıklamada, kazı çalışmalarının 10 gün önce başladığı belirtilirken, savcılık yetkililerinin halen bölgedeki araştırmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Uzmanlar, Kozluk civarında irili ufaklı daha çok toplu mezar bulunabileceğini dile getirirken, bölgede en az 200 kurbanın cesedine ulaşılmasının beklendiği kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, savaş sırasında Srebrenitsa'dan getirilen ve aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da olduğu bine yakın sivil, Kozluk'taki şehir çöplüğünde Sırp askerler tarafından kurşuna dizilerek öldürülmüştü.

Bosna Hersek Savcılığının talimatıyla geçtiğimiz günlerde bir kişi, Kozluk'ta yaşananlarla ilişkisi olduğu şüphesiyle gözaltına alınmıştı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.