Bosna Cumhurbaşkanı İzzetbegoviç: Fetö'cüler Nurcu değil, karanlık bir örgüt!

Bosna Cumhurbaşkanı İzzetbegoviç: Fetö'cüler Nurcu değil, karanlık bir örgüt!

Bosna Hersek Cumhurbaşkanı, Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç net konuştu

Risale Haber-Haber Merkezi

Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, FETÖ'nün kendilerine yıllarca ‘Nurcu’ diyerek herkesi kandırdıklarını söyledi.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan’ın TRT'de hazırlayıp sunduğu “Anadolu Soruyor” programının konuğu İzzetbegoviç oldu. Bosna Hersek’ten gerçekleştirilen programda, Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan İzzetbegoviç, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananlar için şunları söyledi:

"Sayın Erdoğan, demokrasi için çok şey yaptı. O gece destek görmesi çok önemliydi. Avrupa ülkelerinden yeterince destek gelmedi. Belki rahatsız edici açıklamalarda geldi. Ölümden kaçan insanları teller koyarak ülkelerine almayan insanlar, demokrasi dersi vermeye çalışıyorlar.”

FETÖ İSRAİL’E SESSİZ

Yaşananlardan önce FETÖ’nün İslam için çalışma yaptığını düşündüğünü belirten Bakir İzzetbegoviç, “FETÖ’den her zaman şüphe duymuyordum. O insanların fakir insanlarla ilgilendiklerini, İslam’ı öğrettiklerini düşünüyordum. Fakat onlar hiçbir zaman İsrail’e bir şey demiyorlardı ve susuyorlardı” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Müslüman Dünyasının en büyük lideri olduğunu vurgulayan Bakir İzzetbegoviç, “Müslüman bir lidere saldırıda bulundular. Hem de Müslüman dünyasının en büyük liderine. Sistemde bütün parçalara girmişler. Bir anda saldırıya geçtiler. Aynı şeyi dünyanın değişik ülkelerinde de kalkışa bilirler”
ifadelerini kullandı. 

NURCU DEĞiL KARANLIK ÖRGÜT

Bakir İzzetbegoviç, kendilerine yıllarca ‘Nurcu’ diyen FETÖ’cülerin aslında büyük bir karanlık olduğunu ifade ederek, “Onlar kendi içerisinde çok değişik isimler kullanıyorlar. Işıklar, nurlar diye… Ama onlar çok sinsi bir şey. 15 Temmuz olayıyla birlikte onlarla bizim aramızda her şey bitti” dedi. Boşnak Lider, Bosna Hersek’in kurucusu Aliya İzzetbegoviç’in Bosna’yı Erdoğan’a emanet ettiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum