Borsan'dan Samsun'a dev bir yatırım daha

Borsan'dan Samsun'a dev bir yatırım daha

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Gebze'deki alüminyum kablo fabrikasını Samsun’a taşıma çalışmalarını sürdürdüklerini, fabrikanın Ocak 2016’da Samsun’da faaliyete başlayacağını söyledi.

Samsun'a yaptığı dev yatırımlarla adından söz ettiren Borsan Grup, 60 milyon değerindeki bir fabrikayı daha şehre getiriyor. 2014 yılında alüminyum kablo işine giren firma, Gebze'de olan fabrikasını Samsun'da olan bakır kablo fabrikasının yanına taşıma çalışmasında sona geldi. Uzun arayışlar sonunda Samsun'da 40 bin metrekare arazi alan firma, inşaat çalışmalarında sona yaklaştı. Kasım ayında inşaatı bitecek fabrika, Ocak 2016’da faaliyete girecek. İlk etapta 220 işçiye istihdam imkanı sağlayacak fabrika, 2016 yılında da 180 işçi daha alarak toplamda 400 kişiye yeni iş kapısı olacak.

“SAMSUN'DAN TAŞINMAYI DÜŞÜNMEDİK”

Dev yatırımı Samsun'a getirmek için en büyük engel olan yer konusunu hallettiklerini belirten Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, "Borsan Grup, son 3 yılda çok ciddi yatırımlar yapmak için ciddi şekilde bir yer problemi yaşıyordu. Bütün gayretlerimize ve araştırmalarımıza rağmen Samsun'da arzu ettiğimiz büyüklükte bir yer bulamamıştık. Gebze'de Türkiye'nin en büyük 2. alüminyum kablo fabrikası satılıyordu. ‘Yılka Kablo’ adındaki bu fabrikayı aldık. 2014 yılının başında bu fabrikayı alarak alüminyum kablo üretimine de başladık. Ancak bakır kablo üretimi yapan fabrikanın Samsun'da, alüminyum kablo üretimi yapan fabrikanın Gebze'de olması idari ve organizasyon açısından bizi oldukça yoruyordu. Bunun için Samsun'da yer arayışlarımızı hızlandırdık. Biz hiçbir zaman Samsun'dan taşınmayı düşünmedik. Arayışlarımız neticesinde Samsun'daki mevcut fabrikamızın hemen yanında arzu ettiğimiz büyüklükte bir arsa bulma imkanımız oldu. Bu yıl içerisinde bulduğumuz arsada çok hızlı bir şekilde projeleri yapıp inşaata başladık. 40 bin metrekare kapalı alanı olan yeni fabrikamızın inşaatını Kasım ayı içerisinde bitireceğiz" dedi. 

Sözlerine yeni fabrikanın inşaatı hakkında bilgiler vererek devam eden Adnan Ölmez, inşaat çalışmalarının planladığı gibi devam ettiğini dile getirdi. Ölmez, "Şu anda son aşamaya geldik. Kasım ayı içerisinde makine montajlarına başlayacağız. Aralık ayı sonunda montajları bitirip, Ocak 2016'da Samsun'da üretime başlayacağız. Borsan'ın alüminyum ve bakır kablo üreten fabrikalarının ikisi de Samsun'da toplam 70 bin metrekare kapalı alanda üretim yapan bir konumda olacak. Yeni yatırımımızın toplam maliyeti 60 milyon lira civarında" diye konuştu. 

İki büyük fabrikanın da Samsun'da olmasıyla beraber rekabet açısından büyük avantaj sağlayacaklarını ifade eden Ölmez, "Fabrikaların ikisinin de Samsun'da olması bize çok güzel bir rekabet ortamı oluşturacak. Çünkü burada limana yakın oluşumuz sebebiyle hem nakliyede hem de lojistikte bize rekabetçilik adına çok büyük avantajlar sağlayacak. Bizim için çok önemli olan bir projeyi de bu şekliyle gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

"BÜTÜN BÜYÜMELERİMİZİ KRİZ DÖNEMLERİNDE GERÇEKLEŞTİRDİK"

Kriz ortamlarına hep hazırlıklı, planlı ve programlı girdiklerini, bu sebeple krizlerden fazla etkilenmediklerini kaydeden Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye ve dünyada çok büyük anlamda ekonomik krizlerin yaşandığı dönemler görülüyor. ‘Böyle bir dönemde, böyle büyük yatırımları nasıl yapıyorsunuz?’ diye soranlar oluyor. Biz bu tür kriz dönemlerine alıştık. Türkiye'de hemen hemen her 3-5 yılda bir kriz yaşanıyor. Borsan Grup olarak bütün büyümelerimizi bu kriz dönemlerinde gerçekleştirdik. Buradaki sırrımız, kriz dönemlerine hazırlıklı girmemizdir. Kriz dönemlerinin en doğru yatırım yapma zamanı olduğuna inanırız. Kriz dönemlerinde yatırımlar daha düşük fiyatlarla gerçekleştirilebilir. Ayağı yere basan politikalarla krize yakalanmadan kriz dönemine girmek burada çok önemlidir. Yatırımlarımız hem ülkemiz hem de bizim için hayırlı olsun."

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.