Bolu'ya 70 metrelik heykel dikiyorlar: Köroğlu olsaydı yıkardı!

Bolu'ya 70 metrelik heykel dikiyorlar: Köroğlu olsaydı yıkardı!

Milletin parasını israf etmekten başka bir anlam taşımayan heykel sevdası devam ediyor. Şimdi de Köroğlu heykeli dikiliyor. 

Bolu Belediyesi tarafından Alpagut Mahallesi'nde yapımına 2016 yılında başlanan ve 75 bin metrekare alanda inşa edilen Uluslararası Köroğlu Parkı'nda çalışmalar devam ediyor.

Parkın en önemli parçası olan ve Kazakistan'da yapıldıktan sonra üç parça halinde Bolu'ya getirilen dev Köroğlu heykeli, 500 tonluk vinç yardımıyla birleştirilmeye başlandı.

Montaj işleminin tamamlanmasının ardından, tonlarca ağırlıktaki heykel, kaide ile yaklaşık 70 metre yüksekliğe ulaşacak. Heykel, tamamlandığında Anadolu Otoyolu ve D-100 karayolundan da görülecek.

koroglu_heykel2.jpg

Heykel Türk dünyası ile Bolu'nun kucaklaşmasını sağlayacak!

Park alanında incelemelerde bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, parkın Türk dünyası ile Bolu'nun kucaklaşmasını sağlayacağını, ata sporlarının da burada yapılacağını, ata binilebileceğini, cirit ve güreş yapılabilecek alanları da planladıklarını anlattı.

Yılmaz, Köroğlu heykelini düzenlenen uluslararası yarışma sonucunda Kazakistanlı bir heykeltıraşın yaptığını dile getirerek, "Heykel yapıldıktan sonra Kazakistan'dan Bolu'ya getirildi. Alanda montaj işlemleri yapılıyor. Kaidesi de bitmiş durumda. Hafta sonuna kadar heykelin kaideye yerleştirilmesi için çalışmalar devam edecek" ifadelerini kullandı. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum