Bodrum'da selin yaraları sarılıyor

Bodrum'da selin yaraları sarılıyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dün akşam, yaklaşık 3 saat süren sağanağın sebep olduğu selin hasar tespit çalışmaları yapılıyor.

Yağmur sırasında belediyeye 347 ihbar geldiği, ekiplerin mahsur kalan sekiz kişiyi kurtardığı kaydedildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin 31 iş makinesi, kepçe, traktör ve dozerden oluşan 52 araç, 14 motorlu pompa ve 264 personelle görev yaptığı, Bodrum Belediyesi'nin de 250 personel ve 20 iş makinesiyle çalışmalara destek verdiği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Tesisler Daire Başkanlığı'na ait dört arıtma tesisi ve dokuz terfi merkezinin de felaketten zarar gördüğü, buralardaki 30 jeneratörden 20'sinin arızalandığı belirtildi. Güvercinlik İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin yakınlarına düşen yıldırım sebebiyle otomasyon sisteminin çöktüğü öğrenildi. Bodrum yarımadasına içme suyu sağlayan bu tesiste yer alan ve yıldırımdan zarar gören 1000 KW'lık jeneratörün yenileneceği bildirildi. Konacık, Bitez, Yalıkavak ve Turgutreis mahallelerinde, birçok alışveriş ve eğlence mekanı da sel altında kalarak kullanılamaz hale geldi. Hasar gören bölgelerde vatandaşlar, kendi imkânlarıyla ev ve işyerlerini temizlemeye başladı. Sel sularına kapılarak sürüklenen otomobiller, görevlilerce çekildi.

Evi kullanılmaz hale gelen Elif Ceylan, “Beş dakika içerisinde her şey oldu zaten. Sular, ne varsa aldı götürdü. Bütün eşyalarım çamurun içinde kaldı. Hiçbir şeyim kalmadı. Yetkililerden kimse gelmedi.” dedi. Başka bir vatandaş ise sel anında arabasını halatla bağladığını ifade ederek, “Sel birden geldi. Taş duvar patladı. Dereden arabalar kaydı gitti.” diye konuştu. Selden etkilenen bir başka vatandaş da, “Kendi imkânımızla düzeltmeye çalışacağız. Olmadı, bir yerlerden yardım isteyeceğiz. Akşam saatlerinde tsunami yaşadık. Komple masa, sandalye gitti denize.” şeklinde konuştu.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.