BM'nin yardımları analiz ediliyor

BM'nin yardımları analiz ediliyor

BM'in Suriyeli sığınmacılar için sağladığı yardımlar Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesindeki ÜSKİM laboratuvarlarında analiz edildikten sonra sığınmacılara gönderiliyor.

Birleşmiş Milletler'in (BM) Ortadoğu'daki yardıma muhtaç insanlarla Suriyeli sığınmacılara sağladığı, gıda, mutfak malzemeleri ve kıyafet yardımları, Kahramanmaraş'ta analiz edildikten sonra sığınmacılara ulaştırılıyor.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde 2008 yılında kurulan Üniversite-Sanayi-Kamu İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (ÜSKİM) gelişmiş laboratuvarlarında yapılan analizler, sığınmacıların kaliteli hizmet alabilmesi ve sağlıklı yaşaması için ilk basamağı oluşturuyor.

Özellikle tekstil, gıda ve metal mutfak eşyalarında gelişmiş laboratuvarıyla öne çıkan Kahramanmaraş ÜSKİM, Türkiye'nin yanı sıra son zamanlarda BM'in Ortadoğu ve Suriye'de sığınmacılara sağladığı ürünlerin analizlerini yaparak başarısını taçlandırdı.

ÜSKİM Müdürü Doç. Dr. Mahit Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÜSKİM'in 8 milyon liralık gelişmiş Ar-Ge laboratvurlarında 400 parametrenin analizinin yapıldığını söyledi.

Merkezdeki 25 laboratuvardan 15'inin bilimsel çalışmalar için kullanıldığını belirten Güneş, ÜSKİM'in sadece bölgedeki ihtiyaçların değil Türkiye genelinde valilikler, belediyeler ve üniversitelere de cevap verdiğini dile getirdi.

Güneş, Milli Savunma Bakanlığının kullandığı giysilerin analiz ve test işlemlerinin de laboratuvarlarında sürdürüldüğünü ifade etti.

Bazı parametreler sadece ÜSKİM'de test ediliyor

BM'in sığınmacılar için sağladığı ihtiyaç malzemelerinin analizlerinin de merkezlerinde yapıldığını vurgulayan Güneş, şunları söyledi:

"Son zamanlarda BM'in mülteciler için sağladığı mutfak eşyaları ve  giysilerin bütün test ve analiz işlemleri burada yapılmaktadır. Birleşmiş Milletler'in Gaziantep Ofisi görevlileri, donanımlarımızı bildiği için bizi ziyaret ettiler. Sadece bölge ülkelerde değil Ortadoğu'daki mülteciler için sağlanan bütün malzemelerin kalite kontrolü, test işlemleri bizim gelişmiş laboratuvarımızda gerçekleştirilmektedir. Tekstil, gıda ve metal mutfak eşyaları laboratuvarı çok gelişmiş olduğu için bazı parametreler sadece bizim burada yapılıyor."
 

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.