BM'den Covid-19 nedeniyle 2021'de insani ihtiyaçların artacağı uyarısı

BM'den Covid-19 nedeniyle 2021'de insani ihtiyaçların artacağı uyarısı

​BM, 2021'de en az 33 kişiden birinin gıda, su ve sanitasyon gibi temel ihtiyaçları karşılamak için yardıma ihtiyaç duyacağını açıkladı.

BM, Küresel İnsani Yardıma Genel Bakış 2021'de bugün yaptığı açıklamada, 2021 yılında gıda, su ve sanitasyon gibi temel ihtiyaçları karşılamak için en az 33 kişiden birinin yardıma ihtiyacı duyacağını ve Suriye, Yemen, Afganistan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Etiyopya'da yoğunlaşma olacağını açıkladı.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), 160 milyon insana ulaşmayı umduğunu belirtiyor.

“1990'lardan beri ilk kez aşırı yoksulluk artacak, ortalama yaşam süresi düşecek, HIV, tüberküloz ve sıtma kaynaklı yıllık ölüm sayısı ikiye katlanacak. Açlıkla karşı karşıya kalan insan sayısının ikiye katlanmasından kaygı duyuyoruz" ifadesini kullanan OCHA yöneticisi Lowcock, "büyük çaplı bir kıtlığın" baş gösteren bir tehdit olduğu Yemen’in ciddi sorunla karşı karşıya kaldığını, bunun, başlıca bağışçılar olan Körfez ülkelerinden gelen fonlardaki azalmanın bir neticesi olduğunu sözlerine ekledi.

Lowcock, muhtaç ülkeler arasında Afganistan, Kongo, Haiti, Nijerya, Güney Sudan, Ukrayna ve Venezuela'nın yer aldığını söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.