BM'de Türkiye için 'ırkçılıkla mücadele' oturumu

BM'de Türkiye için 'ırkçılıkla mücadele' oturumu

BM Irk Ayrımcılığının Sonlandırılması Komitesi, periyodik inceleme kapsamında Türkiye’yi ele aldı.

Birleşmiş Milletler (BM) Irk Ayrımcılığının Sonlandırılması Komitesi, periyodik inceleme kapsamında Türkiye’yi ele aldı.

Her türlü ırk ayrımcılığının sonlandırılmasına ilişkin uluslararası sözleşmeye taraf 177 ülkeden biri olan Türkiye, 18 bağımsız uzmandan oluşan komiteye raporunu sundu. 

Türk heyetinin başkanı olarak komiteye hitap eden Dışişleri Bakanlığı Çok Taraflı Siyasi İlişkiler Genel Müdürü Büyükelçi Hasan Ulusoy, ırkçılıkla mücadele kapsamında Türkiye'nin pratiğe dönüştürdüğü çalışmalardan bahsetti. 

Ulusoy, Türkiye'nin insan hakları ve özgürlüklerinin güçlendirilmesi ve ırkçılıkla mücadeleye yönelik çalışmalar yürütürken, uluslararası işbirliğine de önem verdiğini söyledi. 

Komite ise Türkiye'nin ırkçılıkla mücadele kapsamında şimdiye kadar yürüttüğü çalışmalara ve özellikle de 2 milyondan fazla Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapmasına övgüde bulundu. 

Türkiye'deki azınlık haklarının korunması, Roman ve Kürt vatandaşları, azınlıkların ülkedeki temsili, sığınmacılar ve onların eğitimi konusunda Türk heyetine sorular yönelten komite, Çözüm Süreci'ne de değinerek, sürecin durmasının ardından yaşanan gelişmelerin "endişe verici" olduğunu ifade etti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.