BMD, 2015'te 175 bin çocuğu giydirdi

BMD, 2015'te 175 bin çocuğu giydirdi

BMD, "Türkiye'nin markaları Türkiye'nin çocuklarını giydiriyor' sloganıyla 6 yıl önce başlatığı proje ile 175 bin çocuğu giydirdi.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), "Türkiye'nin markaları Türkiye'nin çocuklarını giydiriyor" sloganıyla 6 yıl önce başlattığı sosyal proje kapsamında geçen yıl 175 bin, toplamda ise 1 milyon 275 bin çocuğa bedenlerine özel ayakkabı ve kıyafet yardımı yaptı.

 
BMD tarafından yapılan açıklamaya göre, "Türkiye'nin markaları Türkiye'nin çocuklarını giydiriyor" sloganıyla başlatılan sosyal sorumluluk projesinde 2015 yılının son parti kıyafetlerinin dağıtımı Gebze Gazi İlkokulunda yapıldı.
 
Böylece 6 yıl önce başlatılan projeyle geçen yıl 175 bin, toplamda ise 1 milyon 275 bin çocuk bedenlerine uygun ayakkabı ve kıyafete kavuştu.
 
Bu yıl 200 binin üzerinde çocuğa yardım yapmayı planlayan BMD, toplamda 1,5 milyona ulaşmayı hedefliyor.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen BMD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal Sorumluluk Çalışma Grubu Başkanı Hilal Suerdem, Türkiye'nin en kapsamlı sosyal sorumluk projelerinden birine imza attıklarını belirterek, dernek üyesi markaların katkılarıyla 2015'te 175 bin çocuğa ulaştıklarını kaydetti.
 
"Ağır kış şartlarında ekonomik imkansızlık nedeniyle hiçbir çocuk botsuz ve paltosuz kalmasın" düşüncesiyle 6 yıl önce yola çıktıklarını dile getiren Suerdem, bugüne kadar Edirne'den Kars'a, 81 ilde 1 milyon 275 bin çocuğu giydirdiklerini bildirdi.
 
Suerdem, her çocuk için özel hazırlanan paketlerin tek tek isimleri yazılarak sahiplerine ulaştırıldığını aktararak, şunları ifade etti:
 
"Türkiye'de sert kış koşullarının yaşandığı bölgeler olduğu gibi İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropollerde de ekonomik zorluklar içinde eğitim almaya çalışan binlerce çocuğumuz var. Biz herkese ulaşmaya, markalarımızın yardım elini tüm Türkiye'ye uzatmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede 2016'da 200 binin üzerinde çocuğumuza yardım yaparak yedinci yılın sonunda 1,5 milyona ulaşmayı amaçlıyoruz."
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.