BM: Yemen'deki savaşta 400 çocuk öldü

BM: Yemen'deki savaşta 400 çocuk öldü

BM'nin bildirdiğine göre Mart ayında Yemen'de savaşın başlamasından bu yana yaklaşık 400 çocuk hayatını kaybetti.

Yemen'de Mart ayı sonundan itibaren başlayan savaş sonucu ölen çocukların sayısının 400'e yaklaştığı bildirildi. Ayrıca bir o kadar çocuğun da silahlandırılarak savaştırıldığı belirtildi.

BM İnsan Hakları Bürosunun verilerine göre, geçen hafta Cuma gününe kadar Yemen'deki savaşta 1950 sivil hayatını kaybederken bunlar arasındaki çocuk sayısı da 398'i buldu. Ayrıca silahlandırılarak savaşa mecbur edilen çocukların sayısının 377'ye yükseldiği kaydedildi. Savaş nedeniyle 1,3 milyon kişi de evini terketmek zorunda kaldı.
BM raporunda 7 yaşındaki Nada Nussir isimli bir çocuğun sözlerine yer verilerek, keskin nişancı tarafından öldürülen bir çocuğa dikkat çekildi. Nussir, 'Abdul 4 yaşındaydı ve bir keskin nişancı tarafından öldürüldü. Böyle ölmek istemiyorum.' dedi.
UNICEF raporunda Yemen'de nüfusun yarısını oluşturan yaklaşık 10 milyon insanın acilen insani yardıma muhtaç olduğu belirtildi. Çatışmaların yaşandığı bölgelerdeki hamile bayanlardan yarısının doğum sırasında büyük problemlerle karşı karşıya kalabilecekleri ve hastahanelere gitme imkanlarının bulunmadığı kaydedildi.

Dünya Bülteni 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.