BM: Yarım milyon Yemenli çocuk, kötü beslenmeden muzdarip

BM: Yarım milyon Yemenli çocuk, kötü beslenmeden muzdarip

Birleşmiş Milletler (BM), Yemen hükümet güçlerinin kontrolü altında bulunan bölgelerde yarım milyon çocuğun bu yıl kötü beslenme tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğunu duyurdu

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Dünya Gıda Programı tarafından yapılan ortak açıklamada, "(Hükümet kontrolü altındaki) güney vilayetlerinde akut yetersiz beslenme durumunun kötüleşmesinin devam etmesiyle birlikte, 2023'te yetersiz beslenmeden muzdarip yaklaşık yarım milyon çocuğun olması bekleniyor." ifadesi kullanıldı.

Çeyrek milyon hamile ve emziren kadının da aynı dönemde yetersiz beslenmeden muzdarip olacağının tahmin edildiği aktarılan açıklamada, "Yemen hükümetinin kontrolü altındaki tüm bölgeler, çatışmanın ana nedenleri ve ekonomik bozulma devam ettiği sürece yüksek düzeyde gıda güvensizliği ile karşı karşıya kalacak." uyarısında bulundu.

YEMEN'DEKİ İÇ SAVAŞ VE İNSANİ KRİZ

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği raporlarına göre, iç savaştan dolayı Yemen halkının yüzde 73'ü (yaklaşık 23,4 milyon) insani yardıma muhtaç hale geldi; 4,3 milyon kişi yerinden edildi.

Ülkede 13 binden fazlası sivil 377 bin kişi çatışmalar nedeniyle hayatını kaybetti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.