BM, Suriyeli muhtaçlara yardım edemiyor

BM, Suriyeli muhtaçlara yardım edemiyor

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye’de kuşatma altındaki yerleşim birimlerinde yaşayan yaklaşık 400 bin insana yardım ulaştırılamadığını ve bu insanların açlık sorunu ile karşı karşıya olduklarını açıkladı.

  
BM Suriye İnsani Yardım Daimi Koordinatörü Yakup (Yacoup) El Hillo ile BM Suriye krizi için Bölgesel İnsani Yardım Koordinatörü Kevin Kennedy yaptıkları ortak açıklamada, 400 bin insana acil insani yardımın ulaştırılması gerektiğine dikkat çekti. Suriye’de kuşatma altında bulunan bazı kasabalara BM yardım konvoylarının giremediği belirtilen açıklamada, insani erişimin önündeki engellerin acilen kaldırılması istendi. 

Kuşatma nedeniyle ulaşılamayan Deyr Ez Zor, Daraya, Foah ile Kafraya’nın yanı sıra Doğu Ghouta’da yaklaşık 400 bin insanın durumundan endişe ettiklerine belirten El Hillo ve Kevin Kennedy, geçtiğimiz yıl kuşatma altına bulunan yerlere insani yardımların ulaştırılması için yaptıkları talebin yalnızca yüzde 10’una olumlu cevap verildiğine işaret etti. 

Yaklaşık 42 bin insanın yaşadığı Madaya kasabasında insanların açlık krizi ile yüzyüze bulunduğunu anlatan BM yetkilileri, 5 Ocak’ta aldıkları güvenli bir rapora göre 53 yaşında bir kişinin açlıktan öldüğüne dikkat çekti. 

Suriye'de 4,5 milyon insanın yaşamlarını zor şartlarda sürdürdüğüne işaret edilen açıklamda, çatışma bölgeleri ile kuşatma altındaki yerlere insani yardımların vakit kaybetmeden acilen ulaştırılması gerektiğine vurgu yapıldı. Kennedy ile El Hillo, Madaya kasabasına en son tıbbi yardım malzemesi taşıyan BM konvoyunun 18 Ekim 2015 tarihinde girdiğini ifade etti. Açıklamada, geçtiğimiz Aralık ayında da yine Madaya kasabasından tıbbi yardıma ihtiyacı olan kimselerin tahliye edildiği kaydedildi. 

Suriye hükümetinin bugün (Perşembe) Madaya, Foah ile Kefraya BM’nin insani yardım götürebilmek için yaptığı talebe olumlu cevap verdiği kaydedildi. BM açıklamasında, Suriye hükümetinin kararının memnuniyet verici olarak değerlendirdi. 

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.