BM Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres'den işbirliği çağrısı

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres'den işbirliği çağrısı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, mülteci ve sığınmacı krizinin çözümü için Batı ile İslam dünyasına işbirliği çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin 66. İcra Komitesi toplantısında konuşan BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, bütün toplumların giderek çok dinli, çok kültürlü ve çok uluslu olmaya başladığını belirterek mülteci kriziyle başa çıkabilmek için küresel iş birliliğinin gerekliliğine vurgu yaptı. 

Guterrres, "Mülteci krizinin çözümü için Batı ile İslam dünyası arasında olumlu bir işbirliği gerek. Hem İslamofobi ile hem de aşırı ideolojilerle acilen mücadele edilmesi gerekiyor. Avrupa'nın bütün dinlerden sığınmacılara kapısını açması aşırı grupların savunduğu görüşü zayıflatacaktır. Müslüman sığınmacılara kapıları kapatmak ise aşırı grupların elini güçlendirir ve bu onlar için bir propaganda aracı haline dönüşür" dedi. 
Guterres, Suriyeli sığınmacılara ev sahipliği yapan ülkelere yardımların artırılması gerektiğini belirterek şöyle devam etti: 

 "Türkiye, Ürdün, Lübnan gibi ülkelere daha fazla yardım edilmesi gerek. Lübnan'da her dört kişiden biri mülteci. Bu ülkeler orta gelirli ülkeler ve bu yardımlardan hem sığınmacılar hem ev sahipliği yapan ülkeler faydalanabilir. Sığınmacılara istihdam imkanı yaratılabilir ve bu şekilde sığınmacılar ekonomik hayata dahil olabilir. Sığınmacılar durumlarının her geçen gün kötüye gittiği bir yerde neden kalmak istesinler."

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.