BM: 'Hudeyde ve çevresinde ateşkes sağlanmalı'

BM: 'Hudeyde ve çevresinde ateşkes sağlanmalı'

Son yılların en büyük insani krizinin yaşandığı Yemen için özellikle çatışmaların yoğun olduğu Hudeyde ve çevresinde acil ateşkes çağrısı yapıldı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, iç savaşın devam ettiği ve dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen'de tüm taraflara ateşkes çağrısında bulundu.

Lowcock, yazılı bir açıklamayla Yemen'de taraflara itidal çağrısı yaptı.

Tarafların uluslararası insani hukukun yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini belirten Lowcock, ülkeye insani yardımların girdiği en önemli noktalardan liman kenti Hudeyde ve çevresinde ateşkese ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. 

Yemen'de Husiler ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon birliklerince desteklenen hükümet güçleri arasında 3 yılı aşkın süredir yaşanan çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirdi.

BM'ye göre, dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen'de, nüfusun yarısını oluşturan 14 milyon kişi kıtlık riskiyle karşı karşıya bulunuyor. Ülkede 22 milyondan fazla insan yardıma ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

Pek çok alanda insani kriz yaşanan ülkede, temiz suya ulaşımın olmaması, yetersiz beslenme, ilaç ve tıbbi malzemelerdeki eksiklik gibi nedenlerle kolera başta olmak üzere salgın hastalıklar her geçen gün artıyor. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.