BM Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı sürüyor

BM Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı sürüyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Bu yılı 'sulama yılı' olarak ilan ediyoruz. Mevcut biten tesislerden başlamak üzere, yıldırım hızıyla sulama tesislerini yapacağız" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı etkinlikleri kapsamında, ATO Kongre Merkezi'nde "3. Ulusal Sulama Sistemleri"nin açılışını gerçekleştirdi.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, konferansların, kurumların kabuğunu kırarak dışarı açılması açısından faydalı olduğunu, BM Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı'nın Türkiye'de yapılmasının Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin göstergesi olduğunu vurguladı. 

Türkiye'nin yarı kurak iklimde olduğunu anımsatan Eroğlu, yağışların mevsimlere ve bölgelere göre farklılık gösterdiğini, onun için suların barajlar ve göletler yaparak biriktirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Bakan Eroğlu, Türkiye'de baraj yapmanın zaruret olduğunu belirterek, "Barajlara karşı çıkmak Türkiye'de, bir cinnettir" ifadesini kullandı.

Modern sulama sistemlerinin gerekliliğine vurgu yapan Eroğlu, suyun damlasını dahi ziyan etmeden, ileri teknolojileri kullanmanın önemine dikkati çekti. Eroğlu, 2019 yılına kadar 8,5 milyon hektarı sulamayı hedeflediklerini, şu ana kadar 6 milyon hektarı sulayabildiklerini anlattı.

"Bin günde bin gölet yapıldı"

İnşa edilen barajlar hakkında da bilgi veren Eroğlu,  şöyle konuştu:

Eroğlu, "Biz bu yılı 'sulama yılı' olarak ilan ediyoruz. Mevcut biten tesislerden başlamak üzere yıldırım hızıyla sulama tesislerini yapacağız ve borularda en kaliteli boru alacağız. Kesinlikle yaptığımız şey dört dörtlük olacak, iyi kontrol edeceğiz. Biz Türkiye olarak teknolojideki en son yenilikleri takip ettik. Bırakın takip etmeyi, onun ötesine geçerek yeni teknolojileri mutlaka devreye sokmamız lazım. Bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.