BM: Binlerce Afrikalı Yemen'e gitmeye devam ediyor

BM: Binlerce Afrikalı Yemen'e gitmeye devam ediyor

Afrika Boynuzu'ndan 2015 yılında Yemen’e deniz yoluyla geçenlerin sayısının 92 bin 446’ya ulaştığı bildirildi. Bahsi geçen sayının son on yılın en yükseği olduğu ifade edildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden (UNHCR) yapılan açıklamada, deniz yoluyla Yemen’e gelenlerin 3’te 2’sinin çatışmaların başladığı Mart ayından beri geldiği kaydedildi. Yapılan açıklama, Bu yolu kullanarak Yemen’e geçenlerin çoğunun Etiyopyalı ve Somalili olduğu aktarıldı.

UNHCR Sözcüsü Adrian Edwards, “Rakamlar rahatsız edici ve Yemen’de tırmanan iç çatışmaya rağmen kalabalık gruplar buraya gelmeye devam ediyor. İnsanlar, denize açılmaya elverişsiz botlarla yapılan seyahatlerde hayatlarını kaybediyorlar.” ifadelerini kullandı.

Sözcü Edwards, 2006'dan 2015 yılına kadar 95 kişinin öldüğü yolculuklarda sadece bu yıl 36 kişinin öldüğünü belirtti. Edwards, bu yolculukların tehlikeleri hususunda bu yolu düşünenlere uyarıda bulundu. Yemen'e gelenlerin çatışmaların şiddeti hakkında yanlış bilgilendirildiklerini belirten Edwards, insanları burada karşı karşıya kalabilecekleri tehlikeler konusunda uyardı.

Öte yandan, çatışmalar nedeniyle 2,5 milyon insanın göçe zorlandığı Yemen'de, 266 bin mülteci yaşıyor. Bu mültecilerin 250 binin ise Somalili olduğu belirtiliyor.

CİHAN 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.