Biz dünyayı kurtaralım derken şeytan ailemize dadandı

Biz dünyayı kurtaralım derken şeytan ailemize dadandı

Din-Bir-Der öncülüğünde Kardeşlik Buluşmaları kapsamında “21’inci Yüzyılda Aile Yapımıza Karşı Tehditler ve Ailenin Korunması” teması ile “Aile Konferansı”nın ikincisi online olarak gerçekleştirildi

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın konuk olduğu konferansta, aileye karşı saldırılar konusu ele alındı. Online ortamda düzenlenen “Aile Konferansı” programında Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, aile kurumuna saldırıların devam ettiğini, bu saldırılara karşı da aileyi korumamız gerektiği çağrısında bulunurken, “Aile bizim varlık-yokluk meselemiz, ailemizi korumamız gerek” dedi. Medrese Âlimleri Vakfı (MEDAV) Genel Başkanı Muhammed Tayyip Elçi ise ailenin toplumun çekirdeği ve kalesi olduğuna işaret etti.

”ŞEYTAN AİLEMİZE DADANDI”

Tüm Türkiye’de, hocalara aile üzerine programlar yapması için çağrıda bulunan Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, “Biz dünyayı kurtaralım derken şeytan ailemize dadandı. Tüm hocalarımızı aile programı yapmaya davet ediyorum. Aile olmadan evlilik öncesinde de büyük saldırılar var, aileler kötüleniyor” dedi.

Dünyada küresel sermayenin nüfus azaltma projelerine destek verdiğini ifade eden Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, aileye yönelik küresel bir çalışmanın devreye alındığını, uluslararası örgütler eliyle dünya nüfusunu azaltma projesi yürütüldüğünü ve projelerinde de Avrupa ülkelerinde başarı sağladıklarının altını çizerek, “Küresel sermaye şuanda bütün dünyada bir nüfusu azaltma projesi başlattı. Hiç unutmam bizde bir grup arkadaş vardı. Bağımlılık ile ilgili bir proje getirmişti. Aile konusu da var işin içinde bu projeyi kim destekliyor diye baktığımızda Birleşmiş Milletler Nüfus Planlama Fonu destekliyordu. Bu fon küresel kadın-erkek eşitsizliğini savunuyor. Kuzey Avrupa’da başarılı oldular” dedi.

PROJELER AVRUPA’DA BAŞARILI OLDU

Avrupa ve Türkiye’de evlilik dışı doğum oranlarının arttığına dikkat çeken Tarhan, önlem alınması gerektiği çağrısında bulunarak, “Evlilik dışı doğum oranları raporuna göre Türkiye’de yüzde 2,9, İsveç’te yüzde 54,9, Norveç’te yüzde 56,2, İngiltere’de yüzde 47,7, Fransa’da yüzde 59. Buralarda çocukların çoğu bakım evlerinde büyüdüğü için çocuklar anne kelimesini kullanmıyor, anne-baba yerine ebeveyn bir ebeveyn iki yazılıyor nüfus cüzdanlarına. Türkiye’de evlilik oranları 2001 ile 2018 arasında yüzde 1,6 artış var. fakat boşanma oranlarında da yüzde 54,8 artış var. Batı’da ortaya çıkan feminizm ve cinsiyet eşitliği söylemleri, İslami duyarlığa sahip kesimleri de etkiliyor. Bu sebeple aile karşıtı kanunlar hiçbir engelle karşılaşmadan ve tartışılmadan yasalaşıyor” ifadelerini kullandı.

TEPKİ GÖSTERMEZSEK 20-30 YILA KADAR BİZDE ONLAR GİBİ OLURUZ

İstatistiklere göre Türkiye’nin Kuzey Avrupa’da yaşananlara doğru yönelim gösterdiğini ifade eden Tarhan, “Türkiye’de 1994 ile 2016 yılları arasında tek kişilik hanelerin arttığına dair araştırma sonuçları var. Eğer bu yöndeki zihinsel dönüşüm devam ederse, evlilik karşıtı akımlar Türkiye’de de etkin olmaya devam ederse ki maalesef ediyor. Bizi bekleyen sonuç budur. Devlet, bu politikayı kabul ediyorsa uygulasın. Ancak kabul etmiyorsa bilime kulak versin, istatistiklere baksın. Bu, vebaldir. Yollar, binalar yapmak değil, oraları kullanacak insanlar yetiştirmek, onları korumak daha önemlidir” dedi. Aileyi son sığınak ve bir kale olarak nitelendiren Tarhan, ailenin ciddi bir tehdit ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekerek, “Toplumdaki sosyal duvarlar yıkıldı, mahalle kontrolü kırıldı. Şu anda toplumda kültür aktarımını anne-baba değil, medya yapıyor. Çocuğumuzu biz büyütmüyoruz, popüler kültür büyütüyor, popüler kültür de sekülerizm kültürü yani dünyevilik. Vicdani sorumluluğu zayıflayan ve bencilleşen insan, aileyi ayak bağı olarak görür. Çok dünyevileştiği için dünyayı gerçek hayat olarak görüyor. Hâlbuki gerçek hayat ahiret hayatıdır, bunu görmüyor. İnsanlık tarihinde dünyeviliğin bu derece küreselleştiği bir zaman dilimi olmamıştır. Aile, şu anda ciddi tehdit altında. Aile ve ahlâk konusunda şu anda küresel bir sel geliyor. Bu sele karşı ailemizi ve nesillerimizi ne kadar koruyabilirsek o kadar iyi. Ankara’nın bunun farkına varmaması da insanın içine oturuyor” ifadelerini kullandı.

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum