Bitcoin cüzdanını yanlışlıkla çöpe atan adam bulana 71 milyon dolar verecek

Bitcoin cüzdanını yanlışlıkla çöpe atan adam bulana 71 milyon dolar verecek

Güncel değeri 286 milyon doların üzerinde olan Bitcoin cüzdanını 2013 yılında yanlışlıkla çöpe atan James Howells, atık depolama lanında arama yapılması için 71 milyon dolar bağış teklif etti.

Bilgi teknolojileri çalışanı James Howells, 8 yıl önce 7.500 Bitcoin anahtarlarını içeren bir sabit diski yanlışlıkla çöpe atarak kazancını kaybetti.

Howells, son bir yılda Bitcoin'in yüzde 340 değerlenmesi ve şu sıralar 1 Bitcoin'in 40 binli rakamlara ulaşması ile değeri 286 milyon dolardan fazla eden diske ulaşmaya çalışıyor. Bu nedenle bölgedeki çöp depolama alanında arama yapmak için Newport Belediye Kent Konseyi'nden izin çıkmasını bekliyor.

Newport belediyesi 2013 yılında merkezi çöp kutuları dolduğu zaman bu kutulara bir seri numarası atıyor, bunları depolama alanına götürüp gömüyordu. Yerel gazetelerden South Wales Argus’a konuşan Howells, umudunu buna bağlıyor.

Kovid-19 fonuna bağışlanabilir

Çöplerin depolandığı alanda arama yapmak için Newport Belediye Kent Konseyi'nden izin çıkmayınca farklı bir yol denemeye karar veren Howells, eğer diske ulaşabilirse şehrin Kovid-19 fonuna 71 milyon dolar bağışlama teklifinde bulundu.

Howells bu teklifi hakkında “Şu sıralar maddi zorluk yaşayan çok fazla insan var ve bu paranın o insanlara bir yardımı dokunabilir. Böylece parayı iyi bir amaç için kullanmış oluruz. İşin detayları henüz belli değil ama ana fikir şu: Para yardımı isteyen herkesin tek bir başvuru hakkı olacak ve herkese hiçbir şart aranmadan para verilecek" diye konuştu.

Kripto paraların yüzde 20’si kayıp

Kriptopara veri şirketi Chainalysi'e göre, dünya genelinde kripto paraların yüzde 20’si cüzdanlara ve disklere erişimin kaybedilmesi sebebiyle kayıp. 

KAYNAK: SPUTNİK

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.