Birlik ve Beraberliğimize Sahip Çıkma Zamanı

Birlik ve Beraberliğimize Sahip Çıkma Zamanı

Hayrat Vakfı, Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili açıklama yayımladı...

Risale Haber - Haber Merkezi

10 Ekim'de Ankara'da gerçekleşen ve 95 kişinin hayatını kaybettiği 246 kişinin de yaralandığı elim olay üzerine Hayrat Vakfı bir açıklama yayımladı.

Vakfın Açıklaması şöyle: 

Birlik ve Beraberliğimize Sahip Çıkma Zamanı

Ankara’da pek çok vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebep olan ve milletimizin birliğine, huzur ve asayişine yönelik yapılan menfur terör saldırısını lanetliyor, terörün her türlüsünden Cenab-ı Hakk’a sığınıyoruz. Rabbimiz memleketimizi ve insanımızı her türlü terör belasından muhafaza eylesin. Âmin.

Tarih boyunca birbirine kenetlenmiş ve asırlardır aynı gaye ve ruhla yoğrulmuş bu vatanın evlatları, güçlerini her zaman aralarındaki kardeşlik ve muhabbet bağlarından almıştır. Milletçe bir ve beraber olduğumuz zamanlarda, tefrika ve fitnenin her türlüsü vatanımızdan ve halkımızdan uzak olmuştur.

Bu nedenle, şu an yaşadığımız acı ve üzüntülerimizin üstesinden gelecek, tefrika ve terörü içimizden söküp atacak olan yegâne yol; el ele, baş başa ve omuz omuza vermektir. Birlik ve beraberliğimize zarar verecek her şeyden kaçınmaktır.

Bizleri Allah’ın birliğine inanmaya davet eden İslâmiyet, toplum hayatında da bir ve beraber olmamızı emretmektedir. Bu sebeple birlik ve beraberlik, Müslümanların en temel bir esasıdır. Zira Rabbimiz bir, kitabımız bir, peygamberimiz bir, kıblemiz bir, dinimiz bir ve vatanımız birdir. Hiçbir şey, bir ve beraber olmamızı gerektiren nedenlerden daha çok ve daha önemli değildir.

Masumların, mazlumların ve mağdurların umudu haline gelen ülkemizin geçmişten aldığı güçle, istikbali kucaklamaya hazırlandığı bu hassas zamanda milletçe saflarımızı sıklaştırmalı, aramıza ayrılık ve fitne tohumları ekmeye çalışanlara fırsat vermemeliyiz. Ancak hep beraber bütünleşmek ve kenetlenmekle acılarımızı azaltabilir, sevinçlerimizi artırabiliriz.

Bilvesile bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve yakınlarına da sabırlar diliyoruz.

Temenni ve duamız odur ki, Rabbimiz ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışanlara fırsat vermesin. Âmin.

Hayrat Vakfı

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.