Bir tır dolusu yardım Suriye Türkmenlerine

Bir tır dolusu yardım Suriye Türkmenlerine

Malatya'dan Suriye Türkmenleri için bir tır gıda, giyim ve temel yaşam malzemesi yola çıktı.

İş adamı Süleyman Solmazgül ve arkadaşları tarafından toplanan yardım malzemeleri Türk Kızılayı Malatya Şubesi'ne teslim edildi. Malzemeler Kızılay tarafından Suriye'de yaşayan Türkmenlere ulaştırılacak.

Suriye Türkmenleri için bir tır dolusu yardım malzemesi toplayan iş adamı Süleyman Solmazgül ve arkadaşlarına teşekkür eden Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın, Malatyalıların, Kızılay'a ve Suriye'deki Türkmenlere yardımlarıyla destek verdiğini söyledi.

Yalçın, "Biz neredeyse ayda bir buradan tır göndermeye başladık. Kurumların dışında kişilerin, arkadaş gruplarının bu şekilde bir araya gelerek, Kızılay'a maddi destek sağlamış olduklarından dolayı Kızılay adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bu yağmur ve karın altından yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu

Esnaf ve vatandaşların katkısıyla yardım topladıklarını kaydeden Solmazgül ise "Malatya'da milli ve manevi değerleri hassas olan vatandaşlar duyarlı davranarak yardım çağrısına kimisi duasıyla kimisi maddi imkanlarıyla destek oldu. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun dediği gibi ' Türk bayraksız, ezansız, devletsiz hürriyetsiz olmaz. Nerede bir mazlum vardır Türk oradadır'" ifadelerini kullandı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.