Bir saatlik yüzme 10 bin adım eder

Bir saatlik yüzme 10 bin adım eder

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ahmet Akalın, yüzmenin en faydalı sporların başında geldiğini belirterek 1 saatlik yüzme ile 500 kalori yakılabileceğini bunun da 10 bin adıma eşdeğer olduğunu söyledi.

Açık havada yapılan sporlardan yüzmenin hem sağlıklı hem eğlenceli olduğuna dikkat çeken Dr. Akalın, “Yüzme suyun kaldırma kuvvetinden yararlanarak vücudun su içinde hareketine dayanan bir spordur. Bu sporu diğerlerinden ayıran en önemli farkların başında yüzme sırasından neredeyse tüm vücut kaslarının kullanılmasıdır. Bu da hem kaslar hem de omurga sağlığı açısından çok yararlıdır” dedi.

Yüzme bilmeyenlerin de su içinde egzersiz yapabileceklerini anlatan Dr. Akalın, “Su içinde yapılan yürüyüş ve koşu, karadakinden 2 kat fazla dirence karşı yapıldığından iyi bir aerobik egzersizdir. Boyun seviyesinde suda 20 dakika süreyle yapılacak egzersiz ile bütün vücudu çalıştıran ritmik aerobik hareketler kalp damar sistemini güçlendirir. Bu nedenle yüzmeseniz bile suyun içinde egzersiz yapmanız çok faydalıdır” dedi.

Türkiye Gazetesi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.