Bir Özge Candır Meleklerin Kanadına Ağlayan Baba

Özge Can’ı katlettiler acımasızca. Katledenlerin isimleri ya da cisimleri önemli değil. Özge Can’ın katili, kıtalar arasında karabasan gibi dolaşıp duran lanetli bir ruhtu gerçekte.

Birkaç gün önce Chapel Hill’deki 3 Müslüman’ı katletti o canavar. Birkaç hafta önce Suriye’deki 2 Japon’u… Birkaç yıldır Suriye’de takılıyor; öğütüyor ruhları zulümden dişleriyle.  

Daha geçenlerde kocasını sevgilisine vurdurtmuş, çocuklarını diri diri yakmış ya da bir hastanenin tuvaletinde acımadan katletmişti.

Bir yıl önce ansızın ortaya çıktı Mısır’da ve hiç acımadan katletti binlerce masumu. 183’ünü ise dünyanın gözleri önünde idam sehpasına göndermekten çekinmedi.

Vurdu Gazze’ye acımadan. Vurdu Müslüman Kardeşler’e… Vurdu Dersim’e… Vurdu Arakan’a, Doğu Türkistan’a, Patani’ye… Acımadan vurdu, vurdu, vurdu.

Yıllar önce Bediüzzamanla uğraştı o lanetli ruh. Sürgünden sürgüne, hapisten hapse dolaştırdı onu. Adnan Menderes’i ve arkadaşlarını darağacında sallandırdı acımasızca.

80’li yıllarda kardeşi kardeşe kırdırdı. Birazcık soldan, birazcık da sağdan genç fidanları asıverdi gaddarca.

Maraş’ta provakasyon oldu, Alevileri vurdu. Başbağlar’da katliam oldu, Sünnileri kırdı. Terör oldu sonra, kardeşliğimize kastetti.

Bütün bu fâil-i meçhullerin ortak bir fâili vardı gerçekte. İnsanlığın bencilliğiydi, dünyeviliğiydi, menfaatlerdi, egosuydu, nefs-i emmaresiydi sonsuzluğumuza pusu kuran o canavar!

O kâtili benim teşhis ettiğimi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Özge Can’ın babasından öğrendim ben gerçek kâtilin kim olduğunu. Mehmet Aslan’dan… Bir özge can insandan öğrendim hakikati.

O halde bırakalım da Özge Can’ın babası konuşsun artık. Bırakalım da yüreği yanık, ruhu büyük o insan versin bize kurtuluşumuzun reçetesini. Bırakalım da bizi sürekli kötülüğe sürükleyen içimizdeki o canavarla nasıl mücadele edeceğimizi o kederli baba öğretsin bize:

“Devletimiz zeval görmesin. Milletimiz necip, güzel bir millet. Güzel gönüllü insanlar var. Birçok haber kanalından konuşmak için, röportaj yapmak için geliyorlar ama hiç birini kabul etmedim fakat böyle bir konuşma yapmak mecburiyeti aslında doğuyor.”

“Çünkü memleketimizin, hatta dünyanın aslında öncelikle barışa ve sevgiye ihtiyacı var. Ben öncelikle kendim için şunu söyleyeyim; ben günahkarların günahkarı, fakirlerin fakiri, acizlerin acizi bir garibim.”

“Rabbim özel yaratmış, güzel yaratmış, çok sevdi yanına aldı. Bu memlekette artık ikilik olmasın. Bu vahim olayı yapan insanlara da zulmedilmesin, adaletin karşısına çıkıp cezalarını çeksinler. Allah onların analarına, babalarına da yardımcı olsun.”

“Teslim olursak içimizdeki bütün güzellikler ortaya çıkacak. Savaşırsak, sonunda nefsimiz kazanacak ve analar, babalar ağlayacak, meleklerin kanatları koparılacak, meleklerin çığlıklarını kimse duymayacak.”

“Duyduğumuz kulaklarımızın, gördüğümüz gözlerin aslında bir anlamı yok. Memlekette herkes bir şey söylüyor; biz ne ocuyuz, ne bucuyuz, şanı yücelerden yüce olan Türk milletinin bir ferdiyim, evladıyım.”

“Ben milletimizden, -çok şey bilmem ama- Ma'un Suresi'ni, Ali İmran Suresi'nin 103. ayetini ve Asr Suresi'ni okumalarını tavsiye ediyorum. Bu ayetler bana göre çok önemli. Doğru yolu bulmak, doğru yolu seçmek, doğru yolda yürümek çok zor. “

“Malum, dünya geçimini sürdürmek için çalışıyoruz. Gözümüz körleşiyor, kulaklarımız sağırlaşıyor. Bütün dünyada Şahmaran'ın yavruları kol geziyor.”

“Benim meleğimin kanadını kopardılar, yarın sizin meleğinizin kanadını koparmaya da gelecekler. Herkes kalbindeki sesi iyi dinlesin.”

“Bana yıllarca neler olabileceğini anlattılar ama ben anlamadım. Gözlerim kör, kulaklarım sağır vaziyette dünyanın peşinde koştum durdum.”

“Elbette ki çalışacağız, memleket için, ailemiz için, çocuklarımız için ama arada sırada da şöyle bir durup düşünmemiz lazım.”

Mâun Sûresinde Rabbimiz Ne Diyor?

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

1.Dini yalanlayanı gördün mü?
2. İşte o, yetimi itip kakar;
3. Yoksulu doyurmaya teşvik etmez;
4. Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki,
5. Onlar namazlarını ciddiye almazlar.
6. Onlar gösteriş yapanlardır,
7. Ve hayra da mâni olurlar.

Âl-i İmran Sûresi 103. Ayette Rabbimiz Ne Diyor?

“Hep birlikte Allah'ın ipine (İslâm'a) sımsıkı yapışın; parçalanmayın. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşman kişiler idiniz de O, gönüllerinizi birleştirmişti ve O'nun nimeti sayesinde kardeş kimseler olmuştunuz. Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle açıklar ki doğru yolu bulasınız.”

Asr Sûresinde Rabbimiz Ne Diyor?

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

1.Asra andolsun!

2.Gerçekten insan ziyandadır.

3.Ancak iman edip Salih amellerde bulunanlar, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka. (OD)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.