"Bir iftar da benden olsun" kampanyası ile evlere iftar yemeği

"Bir iftar da benden olsun" kampanyası ile evlere iftar yemeği

​Adıyaman Mehmet Kırçalı Kız Kur'an kursu Hocası Nazlı Pektaş Yıldırım, salgın sebebiyle toplu iftar yemeklerinin verilememesi nedeniyle "Bir iftar da benden olsun" sloganıyla iftar yemeği geleneğini evlere götürdükleri yemekle yaşatmaya başladı.

Covid-19 nedeniyle bu sene Ramazan ayı boyunca camilerin kapalı ve toplu iftar yemeklerinin verilemeyecek olması beraberinde farklı güzel düşünceleri de ortaya çıkardı.

Adıyaman Mehmet Kırçalı Kız Kur'an kursu Hocası Nazlı Pektaş Yıldırım; evlerinden çıkamayan ve muhtaç durumda olan ailelere, "Bir iftar'da benden olsun." sloganıyla başlattığı iftar yemeklerini evlere götürmenin mutluluğunu yaşıyor.

Kur'an kursunda tanıdığı insanlar aracılığıyla evlerde yapılan yemekleri saatlerce mahalle mahalle dolaşıp dağıtan Yıldırım, "Bu sene Ramazan ayında maalesef hepimiz evlerimizdeyiz. Camilere gidemediğimiz gibi evlerimize iftar için misafirde alamıyoruz, kendimizde gidemiyoruz. Böyle olunca ben de Ramazan ayında ne yapabilirim düşüncesiyle "Bir iftarda benden olsun" düşüncesiyle hazırladığım projemi online olarak mukabele yaptığımız arkadaşlarımızla görüştük. Onlarda 'kesinlikle ben de yapmak istiyorum.' dediler. Bu şekilde yemek yapmak isteyenlerin sayısı artınca günde 4 aileye yemek vermeyi düşüyordum şu anda 15 aileye ulaştık. Tespit ettiğimiz aileler var, onların durumunu mahalle muhtarlarıyla da görüştük. Yakından bire bir görünce onların sıkıntılarını da yakından görebiliyorsunuz. İnşallah kadir gecesinde ulaşabildiğimiz kadar aileye ulaşarak rekor kıracağız İnşallah." dedi.

'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' Hadis-i şerifine dayanarak bir parçada olsa oruçlu birine iftar ettirebilmeliyiz. Sadece etli ve bolca para harcanmış yemekler olması şart değil. Bir bardak su veya bir kaşık pilav dahi olsa ihtiyaç sahibi insanlarla paylaşmak lazımdır. Muhtaç ailelere ulaşmak isteyen ve onlara yardım etmek isteyen bizlere ulaşabilirler. İsterlerse birlikte gidip yardımları ulaştırabiliriz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.