Bir hafta pil ömrü sunan telefonlar geliyor

Bir hafta pil ömrü sunan telefonlar geliyor

Nihayet uzun pil ömrü sunacak akıllı telefonlar geliyor. Yakıt hücresi teknolojisiyle 1 hafta pil ömrü sunan telefonlar göreceğiz.

Android'li telefonunuzun pili çok çabuk bitiyorsa, nedeni işte bu popüler uygulama olabilir.

Akıllı telefonlar her geçen gün gelişiyor. Artık daha yüksek işlem ve grafik performansı sunan, bununla beraber geliştirilmiş kamera, parmak izi sensörü gibi ek özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkan modeller görüyoruz. Ancak bir konu var ki hepimizin kanayan yarası. O da pil ömrü.

7 GÜN ŞARJI GİDEN AKILLI TELEFONLAR

Birçok teknoloji devinin bu sorunu çözmek için pil teknolojileri geliştirdiğini biliyoruz. Ancak haberimize konu olan İngiltere merkezli Intelligent Energy firması, "yakıt hücresi" teknolojisini kullanarak akıllı telefonlarda 1 haftaya kadar dayabilen bir pil teknolojisi geliştirdi.

Bu teknoloji için ismi açıklanmayan bir akıllı telefon üreticisi, Intelligent Energy firmasına 7.6 milyon dolarlık bir destekte bulunmuş. Şirket adına açıklama yapayn Julian Hughes'a göre bu teknoloji, mobil cihazlarda yaşanan pil ömrü problemini kökten çözecek. Ancak ne yazık ki bu teknolojiyi kullanan cihazların ne zaman hayata geçeceği konusunuda şimdilik bir bilgi yok.

(shiftdelete)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.