Bir Düş Gördüm filmi vizyona giriyor

Bir Düş Gördüm filmi vizyona giriyor

Bir Düş Gördüm, festival misyonunu tamamlamış olarak 6 Mayıs’ta Türkiye’de vizyona girmeye hazırlanıyor

Yolculuğuna 2018 yılında 8. Uluslararası Malatya Film Festivalinde proje bazında birinci olup TRT Ön alım desteğini kazanarak başlayan “Bir Düş Gördüm” filmi o günden bugüne dünya genelinde 60’ın üzerinde festivale katılarak 19 Uluslararası ödül kazandı.

Uluslararası adı In My Dream olan film 38 farklı ülkede Türkiye’yi temsil etme başarısı gösterdi. Bir Düş Gördüm festival misyonunu tamamlamış olarak 6 Mayıs’ta Türkiye’de vizyona girmeye hazırlanıyor.

Kimsesiz kalan 9 yaşlarındaki Tarık’ın hayata tutunma ve kendi gibi ailesiz kalan küçük bir sıpayı hayatta tutma mücadelesine fokuslanan film bizi çocukluğumuza götürerek yitirdiğimiz çocukluk dünyasının masalsı kapılarını da aralıyor. Film boyunca hepimizin özlediği çocukluk zamanlarımız bir şiir ve masal tadında ekrana geliyor. Tabiatın, hayvanların, köy hayatının, adet ve gelenek göreneklerin, dostluğun, ailenin ve en çok da anne temasının vurgulandığı Bir Düş Gördüm bu özellikleriyle diğer ödüllü filmlerden de biraz ayrılıyor.

Filmin Yönetmeni Murat Çeri filmi annesine adamış.  Filmin 6 Mayıs’ta vizyona girmesi tesadüf değil, 8 Mayıs anneler günü… Bir Düş Gördüm filmi annelere anneler günü hediyesi olarak da düşünülebilir.

Harun Reha Pakoglu, Nevzat Yılmaz, Recep Çavdar, Fatih Dokgöz ve İsmail Hakkı gibi oyuncuların yer aldığı TRT Ortak Yapımı film Bir Düş Gördüm 6 Mayıs’ta seyircisiyle buluşacak.

birdusgordum-afis.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.