Bir cesedi 19 sene çürütmeyen Allah'tır
Her şeyi bilimsel açıklamak zorundayız ama bilimsel olarak açıklayamayacağımız durumlar var
Özal'ın defin sürecine tabip binbaşı olarak tanıklık eden, katafalka kaldırılmadan önce cesede tahnit işlemi uygulayan isimlerden biri olan Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, cesedin neden bozulmadığıyla ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın vefat ettiği 17 Nisan 1993 tarihinde GATA'da nöbetçi tabip subay olan Şifa Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, cesedinin bozulmadan günümüze kadar gelmesinin sadece bilimle açıklanamayacağını söyledi.
Bazı olayların bilimsel olarak açıklanamadığını, merhum Cumhurbaşkanı Özal'ın cesedinin 19 senede bozulmamasının da böyle olduğunun altını çizen Sarsılmaz, "Her şeyi bilimsel açıklamak zorundayız ama bilimsel olarak açıklayamayacağımız durumlar var. Perdeler var. Bu perdeyi aralamak için bilimsel olarak çok uğraşıyoruz ama karşımıza başka bir perde daha çıkıyor. Alanımızın biraz dışında ama herkes biliyor. Eğer bir insan mağdur edilmişse, iyiliği dokunmuşsa 'şehit' ifadesini kullanıyoruz. Onlar korunuyor. Rahmetliyle ilgili bu kadar şey yapılmış. Düşünün, 'alelacele defnedilmiş' tarzında bir yaklaşıma rağmen Allah onu 19 sene nasıl korumuş görüyoruz." dedi.
'CESEDİN BOZULMASINI MEZARDAKİ SU ÖNLEMEZ'
Gazete ve televizyonlarda Özal'ın cesedinin bozulmamasının damlayan suya bağlanmasıyla ilgili haberler olduğunu ifade eden Sarsılmaz, "Dünden beri medyada okuyorum, bu kadar olur. Su damlamış, birikmiş, mumyaya dönmüş. Şöyle olmuş, böyle olmuş. O su nasıl damlıyor? 'Durgun su, akmayan su mikrop üretir' diye atasözümüz var. 19 senedir bu durgun suda nasıl mikrop üremiyor? Leğen kemiği tarafından aşağısı tamamen iskelete dönmüş. Damlayan su o zaman tamamen yukarıya mı damlamış, nasıl olmuş? Aşağısı iskelete döndü de niçin bedenin karın ve göğüs bölgesi, yukarısı sağlam kalmış?" değerlendirmesinde bulundu.
Cihan
