Binlerce liralık telefonunuzu yan sanayiye kurban etmeyin

Binlerce liralık telefonunuzu yan sanayiye kurban etmeyin

Binlerce lira verilerek alınan akıllı telefonlarda yan sanayi ve desteklemeyen amper değerli şarj aletleri kullanmak, cihazları kullanılamaz hale getiriyor.

Son yıllarda 7’den 70’e her yaşta vatandaş akıllı telefon kullanmaya başladı. Piyasada farklı fiyat aralıklarında olan telefonlar, 14 bin liraya kadar çıkan rakamlarla satılıyor.

Telefonların yanında kullanılan aksesuarlar da büyük önem arz ederken, bunlarına arasında en önemlisi ise şarj aleti olarak öne çıkıyor. Orijinal şarj cihazının bozulması halinde yan sanayi ürün alacak vatandaşlar için yapılan öneriler binlerce liranın cepte kalmasını sağlıyor.

Kullanılan yan sanayi şarj cihazları, modellere göre farklı amper değerlerinde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Her telefon modeli farklı amper değerini desteklerken, yanlış ve kalitesiz şarj aleti kullanımı ise büyük sorunlara yol açabiliyor. Bazı yeni model telefonlarda amper dengeleyici bulunurken, bazılarında ise bu sistem kullanılmıyor. Amper dengeleyici olmayan cihazlarda yanlış amperli şarj aleti kullanılması bataryasının şişmesine ve kullanım ömrünün düşmesine sebep olurken, telefonun bozulmasına bile yol açabiliyor. Yetkililer binlerce lira verilen telefonlarda kalitesiz şarj aletinin kullanılmaması gerektiğini ifade ederken, ‘çok düşük paralar için binlerce liralık telefondan olmayın’ diyor.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.