Bingöl'de Bediüzzaman'ı anma programı

Bingöl'de Bediüzzaman'ı anma programı

Bediüzzaman Said Nursî, vefatının 50. yıldönümünde Bingöl'de düzenlenen konferansla anıldı

Ahmet Dengeşik'in haberi

Marifet ve Dayanışma Derneği (Marifet-Der) tarafından düzenlenen konferansa yoğun ilgi gösterilince, çok sayıda vatandaş dışarıda kaldı. Kültür Merkezi'ndeki konferansta konuşan Yrd.Doç.Dr. Niyazi Beki, Bediüzzaman Said Nursî'nin davasını anlattı. Beki, "Bediüzzaman Said Nursî'nin bu dava için nasıl can verdiğini biliyoruz." dedi.

Yoğun bir katılımın olduğu programa Belediye Başkanı Serdar Atalay, İl Müftüsü Hasan Çağlar, Yrd. Doç. Dr. Niyazi Beki, Ali Burakgazi, Mehmet Kaynun, bölgenin önde gelen kanaat önderlerinden Ramazan Alcu, Selim Beki, Mücahit Beki ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda Bediüzzaman Said Nursî'nin hayatının anlatıldığı slâytla devam etti.

bingol_panel_afis.jpg

Said Nursî'nin hayatından kesitler anlatan Ali Burakgazi, Said Nursî'nin davası uğruna yaşadığı sıkıntıları anlattı. Daha sonra konuşan Yrd. Doç. Dr. Niyazi Beki, Bediüzzaman Said Nursî'nin davasını anlattı.

Bediüzzaman Said Nursî'nin 'Benim ölümün hayatımdan daha ziyade İslam'a hizmet edecektir' sözüyle konuşmasına başlayan Yrd. Doç. Dr. Beki, "Risale-i Nur bir dava değil, dava içinde bir bürhandır. Bediüzzaman Said Nursî'nin bu dava için nasıl can verdiğini biliyoruz. Ölümle pençeleşirken dahi davasını düşünmüştür. Ölümün kıyısında 'eyvah davam' diyen bir insandır." dedi.

Bediüzzaman Said Nursî'i yi rahmetle anarak konuşmasına başlayan İlahiyatçı Mehmet Kaynun da, Said Nursî'nin milliyetçiliğe bakış açısıyla ilgili bilgiler verdi.

Kaynun, "Üstad Bediüzzaman Said Nursi, 87 yıllık ömrünün yaklaşık 80 yılını İslam ve Kur'an ile geçirmiş. 'Allah, peygamber ve Kur'an demiş' yolundan dönmemiştir. Yaşanan tüm olaylara karşın davasını sahiplenmiş ve mücadele göstermiştir." şeklinde konuştu.