Bingöl’de 210 dönümlük alanda bal ormanı oluşturuldu

Bingöl’de 210 dönümlük alanda bal ormanı oluşturuldu

Bingöl Orman İşletme İl Müdürlüğü tarafından, merkeze bağlı Ormanardı ve Güveçli köylerinde 210 dönümlük alanda bal ormanı çalışmaları yapıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bingöl Orman İşletme İl Müdürü İbrahim Börü,  "Bingöl Orman İşletme Müdürlüğümüzce, Ormanardı ve Güveçli Köyleri sınırları içinde 210 dönümlük alanda Bal Ormanı kurulum çalışmaları tamamlanmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde Bal Ormanına 9 bin adet Lavanta, Akasya, Mahlep, Çitlembik, Akçaağaç, Dut ve Badem fidanları dikilmiştir.” dedi.

Arıcılara yüzde 80 hibe desteği

Bingöl'deki arıcılara yüzde 80 hibeli 100 adet bal sağım makinesi dağıtımının hedeflendiğini belirten Börü, "İşletme Müdürlüğümüzce 2020 yılı sonu itibari ile proje kapsamında arıcılarımıza 7 bin 70 adet arı kovanı dağıtılmış olup 2021 yılı içerisinde bin 500 adet arı kovanı ve 100 adet bal sağım makinesinin yüzde 80 hibe ile arıcılarımıza dağıtılması planlanmaktadır. Yapılan çalışmalarda amacımız arıcılığın geliştirilmesini sağlayıp bal üretimini arttırmak ve vatandaşlarımızı arıcılığa yönlendirerek ekonomik kazanç elde etmelerini sağlamaktadır.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.