Bin dereceyi bulan fırının başında oruç tutuyorlar

Bin dereceyi bulan fırının başında oruç tutuyorlar

Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki tuğla fabrikalarında çalışan işçiler, 800 ila bin derece sıcaklığa ulaşan fırınların bulunduğu ortamda oruç tutarak ibadetlerini yerine getiriyor.

Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki tuğla fabrikalarında çalışan işçiler, sıcaklığı bin dereceyi bulan fırının başında oruç tutuyor.

Türkiye'nin önemli tuğla üretim merkezlerinden biri olan kentteki fabrikalarda yüksek sıcaklıklara ulaşan fırınların bulunduğu ortamda çalışan işçiler, ramazanda da üretimlerini sürdürüyor. İşçiler, sıcağa aldırmadan oruçlarını tutup ibadetlerini yerine getiriyor.

Tuğla fabrikasında fırın işçisi olarak çalışan İmdat Ayyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 07.30'da işbaşı yapıp 15.30'a kadar çalıştıklarını, alınlarının teriyle aldıkları parayı hak etmeye çalıştıklarını anlattı.

Çalıştıkları ortamın sıcaklığına işaret eden Ayyıldız, "Sıcaklığı 800 ila bin derece arasında değişen fırında tuğla pişiriyoruz. Bir yandan da oruçlarımızı tutuyoruz." diye konuştu.

Ayyıldız, "Ekmek yemenin de bir zorluğu var. Ramazanda çalışmak elbette zor ama Rabb'im sabrını veriyor. Rabb'im herkese helal rızık yemeyi nasip etsin." dedi.
58 yaşında ocaklara kömür taşıyor

İşçilerden Ali Cavdar ise işlerinin yorucu, çalıştıkları alanın aşırı sıcak olmasına rağmen oruçlarını tuttuklarını kaydetti.

Görevinin fırına kömür taşımak olduğunu belirten Cavdar, şunları ifade etti:

"İlk aşkım eşim, ikinci aşkım, işim olan kömürdür. Ramazan bereket ayıdır. Ramazan ayında çalışmak daha da güzel. Çalışarak oruç tutmanın mükafatı her kula nasip olmaz. 58 yaşındayım ama halen koşuşturuyorum, varsa bir delikanlı gelip benimle yarışsın. Akşama kadar kömür taşıyarak koşuşturuyorum. Daha sonra eve gidip iftarımı açıyorum."

Tuğla fabrikasının üretim şefi Ekrem Gecer ise ramazanın yaz dönemine denk gelmesi, havaların ısınmasıyla çalışanların zorlandığını ancak ibadetlerini yerine getirdiğini söyledi.

Oruçlu personeli daha az yorulacakları şekilde yönlendirdiklerini dile getiren Gecer, herkesin zorlu üretim sürecinin ardından evlerine giderek aileleriyle iftar yaptığını belirtti.AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.