Bilirkişi başvuruları 30 Ekim'de bitiyor

Bilirkişi başvuruları 30 Ekim'de bitiyor

Adli yargıda bilirklişi olmak isteyenlerin 30 Ekim'e kadar başvuru yapması gerekiyor. İhtiyaç duyulan meslek alanlarında teknik uzmanlık göze çarpıyor...

Her yıl Ekim ayında adli yargılarda bilirkişi olarak rapor sunma yetkisine haiz olacak uzmanların başvurularını toplayan adliye bu yıl özellikle ihtiyaç duydukları meslek alanlarının listesini yayınladı. Listede teknik alanlardaki uzman ihtiyacı göze çarpıyor.

Bilgisayar Mühendisi, Bilgisayar Programcısı, Bilişim, Endüstri Mühendisi, Endüstriyel Tasarımcı, Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri Mühendisi, Haberleşme Mühendisi, Kontrol Mühendisi, Mimar, Su Ürünleri Mühendisi, Ziraat Mühendisi vb. mühendislik alanlarının neredeyse tümünde ihtiyaç olduğu gözlemlendi. Ayrıca Radyo Sahne Rejisörü, Reklam Acentesi Yetkilisi, Kardiyolog, Gazeteci, Belge İnceleme, Bestekar, Yalıtım İzolasyon, Yangın, Yazar vb. alanlarda uzman ihtiyacının olması da dikkat çekti.

Teknik Elemanlar Derneği İstanbul İl Başkanlığı’nın (TEKDER) Fatih’teki binasında düzenlenen “Adli Yargıda Bilirkişilik: Neden Bilirkişi Olmalısınız?” İsimli seminer Mühendis, Mimar ve Teknikerler tarafından büyük ilgi gördü. TEKDER Meslek Komisyonları Başkanı Uzman Bilirkişi Rasim Bacacı tarafından verilen seminerde bilirkişi olmak için sahip olunması gereken vasıflar, bilirkişilik görevinin hangi konuları ihtiva ettiği, listeye girmek ve bilirkişi seçilmek için hangi evraklara sahip olmanın gerektiği anlatıldı. Katılımcılar tarafından ilgiyle takip etilen seminerde “Heyet Raporu ve Uzman Görüşünün” ne anlama geldiği örnek bilirkişi raporlarıyla anlatıldı. Mevcutta bilirkişi listesinde olup da henüz dosya alamayanların niçin dosya alamadıkları ve dosya almak için neler yapmaları gerektiği anlatıldı.

Bilirkişi olmak için bilirkişilik yapacağı alanda en az 3 (üç) yıllık mesleki deneyime sahip olmak, T.C. vatandaşı olmak ve başvuru tarihinde yirmibeş (25) yaşından küçük olmamak, daha önce kendi isteği dışında bir bilirkişi listesinden çıkarılmamış olmak…gibi şartların arandığı bilirkişi adaylığının duyuru metnin tam formatına bu linkten ulaşılabilir: http://www.istanbul.adalet.gov.tr/duyuru/bilirkisi_basvuru_2016.html
İlanda son başvuru tarihi 30 Ekim olarak belirtilmesine rağmen 30 Ekim’in idari tatil ilan edilmesine başvuru sahiplerinin dikkat etmesi gerekiyor.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.