Dr. Selçuk ESKİÇUBUK

Dr. Selçuk ESKİÇUBUK

Bilimler Işığında Yaratılış web sitesi ve Youtube kanalı açmak

Bugün sizlere bir müjde veriyorum. Bilimler Işığında Yaratılış Web sitesi ve YouTube kanalı. Web sitesinin amacı bilimlerin diliyle yaratılış hakikatini açıklayan bilimsel araştırmalar yapmak, mevcut araştırmaları değerlendirmek, elde edilen ilmi sonuçları insanlığın istifadesine sunmaktır. Bu web sitesi ve YouTube kanalında bilimlerin diliyle hem yaratıcının varlığı ve birliği hem de canlıların yoktan yaratıldığı anlatılmaktadır. Yani kâinattaki tüm canlıların evrim yoluyla birbirlerinden türemedikleri ve canlıların ilk atalarının doğrudan doğruya Allah (c.c) tarafından yoktan yaratıldıkları ilmi delillerle ortaya konulmaktadır.

Bilimler ışığında yaratılış Web sitesine ”https://bilimlerisigindayaratilis.org/” ve You Tube kanalına“ https://www.youtube.com/channel/UCVKy-2mxWtFVAg3KemRXISw linklerinden ulaşılmaktadır.

Materyalist felsefe ile kafası karıştırılanlar,  yaratılış konusunda tereddütleri olanlar veya aklındaki sorulara bilimsel cevapları henüz alamamış olanlar için bu Web sitesi ve YouTube kanalı yeni bir başvuru kaynağı olacaktır.

Güvenilir bir internet sitesinden her gün yaratılış konusunda doğru bilgi almak isteyen bir kişinin elinin altında artık böyle bir site vardır. Bu sitenin yazarlarının her birisi kendi alanında uzman ve akademisyenlerden meydana gelmektedir. Burada videolar, makaleler, haberler, duyurular ve etkinlikler vardır ve bunlara her gün bir yenisi eklenecektir.

Buradaki bilim insanları; Yaratıcıyı inkâr etmeyi bir doğma olarak kabul eden materyalistlerin kullandığı bilimsel verileri eleştirel bakış ve mantıksal akıl yürütme yöntemiyle irdeliyorlar. Sebeplerin ve tesadüflerin veya kendi kendine oluyor gibi ön kabullerin kâinatta hiçbir şeyin sahibi olamayacaklarını görüyorlar. Bilimsel veriler onları bir yaratıcıya götürüyor. O yaratıcının hangi özelliklere sahip olması lazım? Bu sorunun da cevabını arıyorlar. Yaratılışı, akıllı tasarımcıların anlattığı gibi değil İslamiyet’in tevhid inancı ışığıyla anlatıyorlar. Bu anlayışta; yaratıcının bazı zorunlu isim ve sıfatları olması ayrıca ilim, hikmet ve kudret sahibi olması da gerekiyor.

İşte size bilimsel verilere yepyeni yorumlar getirecek bir site. Her an elinizin altında. Allah bu sitenin hazırlanmasında, devam etmesinde emeği geçen herkesten, bu siteye akademik olarak katkıda bulunan bütün akademisyen ve uzmanlardan razı olsun. Hayırlara vesile olsun inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum