Bilim kurgu filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz organ hasadı gerçek oluyor

Bilim kurgu filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz organ hasadı gerçek oluyor

Bilim dünyası İsrail'den gelen haberi tartışıyor... Zira bilim kurgunun bir öğesi kurgudan çıkıp bilim olma yolunda hızla ilerliyor.

New York Post'ta yer alan habere göre, İsrail merkezli bir biyoteknoloji firması organ hasadı için insan embriyoları yetiştirmek istiyor.

Renewal Bio isimli şirket organ nakilleri kolaylaştırmak, kısırlık, genetik hastalık ve yaşlanmaya çözüm bulmak için organları yetiştirme çalışmaları yapıyor.

İLK DENEY BAŞARILI OLDU

Şirket birkaç gün boyunca gelişmeye devam eden fare embriyolarını büyütmek için gelişmiş kök hücre teknolojisini ve yapay rahimleri başarıyla kullandığını açıkladı.

MIT Technology Review'a (MTR) göre şirket bu kapsamda 'sentetik' insan embriyoları oluşturmak istiyor. MTR'ye göre, embriyolar, atan kalpler, kan akışı ve bir beynin başlangıcını geliştirene kadar hayatta kalmayı başardı.

Bilim insanları sperm, yumurta veya rahim kullanılmadan 'sentetik' bir embriyonun oluşturulmadı ve bu kadar ileri bir aşamaya kadar korunmasının bir ilk olduğunun altını çiziyor.

HEDEF AYNI TEKNOLOJİYİ İNSAN EMBRİYOLARINDA UYGULAMAK

İsrail'deki Weizmann Bilim Enstitüsü'nde araştırmacı ve Renewal Bio'nun kurucusu Jacob Hanna, aynı teknolojiyi insan embriyolarına uygulamayı hedeflediklerini duyurdu.

'Embriyo en iyi organ yapma makinesi ve en iyi 3D biyoyazıcıdır' diyen Hanna, sürecin, organ oluşumunu en erken aşamalarda daha iyi anlamaya yardımcı olabileceğinin altını çizdi.

Hanna, 'Bu çalışma ve sonuçları hakkında gerçekten heyecanlıyız' diyor. Şirket misyonunu 'düşen doğum oranlarını yükselterek toplumun yaşlanmasını yavaşlatmak' olarak özetliyor.

Şirket misyonunu açıkladığı metinde 'Renewal Bio yeni kök hücre teknolojisinin gücünden yararlanarak insanlığı daha genç ve daha sağlıklı hale getirmeyi hedefliyor' ifadesi yer alıyor.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.