Bıçaklar kurbana hazır

Bıçaklar kurbana hazır

Elazığ'da Kurban bayramına kısa bir süre kala bıçakçılarda yoğunluk başladı. Bakırcılar Çarşısı esnafı bileme makineleri ile Kurban Bayramı'na hazırlanıyor.

Elazığ'da Kurban bayramı nedeniyle çarşıda yoğunluk başladı. Özellikle bıçak satıcıları ve bıçak bileyicileri tam mesai ile artan talepleri karşılamaya çalışıyor. Kaliteli kurbanlık bıçak fiyatları ise 35 ile 50 TL arasında değişirken bıçakların bilenmesi için ise 2.5 TL alınıyor. Yaklaşık 12 yıldan beri bıçak bilemeciliği yapan Abdurrahman Kahya, “Gece biz burada 24 saat açık vaziyet bekliyoruz. Hizmet vermeye çalışıyoruz Kurban Bayramında. Tabi ki yetiştirebilmek içinde 5-10 kişi daha çalıştırmak zorunda kalıyoruz. Geçen seneye göre bir durgunluk var gibi ama belli olmuyor. Bazen son bir iki günde daha da belli oluyor. Bu senede fazla fark etmedi. Geçen yıllara göre fazla fark etmedi. Bunun yanında bizim yaptığımız imalatlarda olduğu için biraz daha aktif olarak çalışıyoruz" dedi.

TEMİZ KURBAN KESİMİ İÇİN 4 BIÇAK MALZEMESİ GEREKLİ

Kurban kesiminde kullanılacak bıçaklar hakkında bilgiler aktaran Kahya, “Bir kurban kesebilmek için en başta keskin bir bıçak olacak. Bunlardan boyun, parçalama, soyma ve satır. Bu dördü olduktan sonra bir vatandaşımız, bu dört temiz malzemeyle en az 30-40 tane hayvan kesebilir. Bir boyun bıçağını diğer şeylere de kullansa ikinci hayvanı kesmekte zorlanır. O yüzden ona dikkat etmek lazım. Bunlara dikkat edilirse daha da randıman alınır" diye konuştu.
Kurban hazırlığı için bıçak biletmeye geldiğini söyleyen Mustafa Şimşek ise, “Kurban bayramı öncesi yapılan hazırlıklardan bir tanesi de bıçak bilemek. 4 tane bıçağımız, bir tane satırımız vardı onları getirdik. Sağ olsun arkadaş da bilemeye başladı şuanda onları biletip, etlerimizi daha kolay bir şekilde, daha iyi, daha hızlı bir şekilde kesmeye bize yardımcı olacaktır" dedi.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.