Bıçakçılarda bayram yoğunluğu

Bıçakçılarda bayram yoğunluğu

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, bıçakçılar yoğun mesai yapıyor.

İlçede bıçakçılık yapan Selahattin Özöget, Kurban Bayramı öncesi özellikle bıçak bileme yönünden işlerinde büyük artış olduğunu söyledi.

Çocukluğundan bu yana bıçakçılık işiyle uğraştığını belirten Özöget, "Dinimizde önemli yere sahip Kurban Bayramı’nda kesilecek hayvanlara eziyet etmemek için vatandaşlarımız, bayramdan önce mutlaka bıçaklarını biletirler. Dışarıdan gelen ucuz bıçaklar nedeniyle çıraklığımızdaki iş yoğunluğu artık yok. Ama yine de normal günlere nazaran bayram öncesi işlerimizde artış oluyor" dedi.

Bu yoğunluğun özellikle bayram yaklaştığı günlerde zirve yaptığını vurgulayan Özöget, artan siparişleri yetiştirmek için gece ve hafta sonları da çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.