Beyrut sokaklarında çöp yığınları oluştu

Beyrut sokaklarında çöp yığınları oluştu

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 4 gündür çöplerin toplanmaması nedeniyle çöp yığınları oluşmaya başladı.

Biriken çöpler nedeniyle kötü kokuların yayıldığı kentin cadde ve sokaklarında görülen fareler endişeye yol açıyor.

Kentin temizliğinden sorumlu şirket çalışanlarının sadece çöp yığınlarının üzerine günde yaklaşık 500 ton böcek ilacı ve kimyasal püskürttükleri öne sürüldü.

Açıklama yapan hükümet kaynakları, perşembe günü düzenlenecek toplantıda çöp sorununun masaya yatırılacağını belirterek, "Çöplerin döküldüğü En-Naime bölgesine alternatif bulunamaması halinde bu durumun vatandaşların sağlığını tehdit edecek hale geleceğini" kaydetti.

Kent sakinlerinden kaportacı Ahmed Ebu Şefik, Ortadoğu'nun Paris'i olarak nitelenen Beyrut'ta küçük çöp dağlarının oluştuğunu vurgulayarak, yetkilileri sorunu çözme konusunda adım atmamakla suçladı.

Hamad Ebu İbrahim ise “Kendi çıkarlarından başka bir şey için çaba sarf etmeyen yetkililerin hesap vermesi gerekir. Hiçbiri halkın sorunlarıyla ilgilenmiyor. Halk olarak onları uyarıyoruz. Bir gün gelecek onları tarih çöplüğüne gömeceğiz” diye konuştu.

Çevre Bakanı Muhammed el-Meşnuk, Beyrut'taki söz konusu sorunun, çöpten elektrik üreten 1 veya 2 santral kurulmasıyla çözüleceğini savunmuştu.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.