Beyoğlu Belediyesi'nden engellilere ve yaşlılara büyük hizmet

Beyoğlu Belediyesi'nden engellilere ve yaşlılara büyük hizmet

Beyoğlu Belediyesi kar dolayısıyla evden çıkamayan yaşlı ve engellilere ihtiyaç malzemesi dağıttı.

Yaşlı ve engellileri günlük olarak arayıp eksiklerini belirleyen yetkililer, daha önceden ihtiyaç sahiplerine yönelik kurdukları sosyal marketten alışverişlerini yapıyorlar.

Beyoğlu Belediyesi tarafından belediye bünyesinde ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan sosyal market, kar nedeniyle evden çıkamayan yaşlı,hasta ve engellilerin evlerine ihtiyaçlarını götürüyor.İhtiyaç sahibi vatandaşlar telefonla sosyal marketi arayarak , ihtiyaçlarını iletiyor.Kar nedeniyle çıkamayanların evlerine tek tek ulaşan belediye ekipleri , ihtiyaçlarını kapıya servis ediyor. Bu kapsamda Sultan İşlerer,Sevim Şenbak ve Mehmet Koç'u arayan sosyal market görevlileri, aldıkları siparişleri paketleyerek ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırıyor.

Sosyal belediyecilik ilkesiyle hareket ediyorlar

Sosyal market aracılığıyla yapılan yardımlar konusunda bilgi veren Beyoğlu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Müdürü Ali Koca, " Şu günler kar kışın olduğu günler.Bu doğrultuda engellilerimize yaşlılarımıza evde bakım hizmeti ekiplerimiz sosyal marketten yapması gereken alışverişleri bizim arkadaşlarımız günlük olarak kendilerini arayarak ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Evde bakım hizmeti ekiplerimizle evlerine adreslerine teslim ediyoruz. İstanbul'da dünden bu yana kar yağışı var. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın alışverişe gelmeleri sıkıntı oluyor. Biz bu doğrultuda sosyal belediyecilik ilkesi gereğince ilçemiz dahilinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını sosyal marketimizden yaparak evlerine kadar teslim ediyoruz. Büyüklerimizin hayır dualarını alıyoruz" dedi.
Belediye görevlilerinin soğuk havada kapılarını çalmasından ve ihtiyaçlarını karşılamasından oldukça mutlu olan Mehmet Koca, “Başkanımdan Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim. Nice yıllara nice senelere. Başkanım başımızdan eksik olmasın" ifadelerine yer verdi.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.