Beyninize Hükmetmek İster misiniz?

Beyninize Hükmetmek İster misiniz?

Dikkat eksikliği ve öğrenme güçlüğüne modern psikiyatri ile çözüm... EEG ile beyin dalgaları ölçülerek hastanın beynine hükmetmesi öğretiliyor.

Dikkat eksikliği ve öğrenme güçlüğü özellikle eğitim çağında önemli bir problem yaratıyor...

Modern psikiyatri de bu soruna çareyi beyin dalgalarına hükmetmekte buldu.

Öncelikli olarak hastanın, "EEG" yardımı ile değişik frekanslardaki beyin dalgaları ölçülüyor... Ve ortaya çıkan sonuçlar hastaya gösteriliyor.

Konuya ilişkin bilgi veren Psikolog Neşe Küçükkarslı şunları söylüyor: "Buradaki bizim beta dalgalarımızın bir oranı ve sınırı var. Bu sınırı hastaya göre ayarlayıp, bu sınırın üzerine çıkmasını ve kendisini hızlandırmasını öğretiyoruz. Kendisini hızlandırırken de strese girmemesi için dalga boylarının yüksekliklerinin kendisine göre ayırlanması ve sakin rahat ve hızlı düşünebilen boyutta olması gerekiyor."

Kısaca bu yöntemle hasta, beyin dalgalarını ayarlamayı öğreniyor...

Psikolog Neşe Küçükkarslı, "Hasta bunu öğrendikten sonra hem dikkatini odaklamayı öğrenmiş oluyor, hem de kaliteli bir şekilde öğrenme motovisyonu kazanmış oluyor" diye konuştu.

Stresle Başetme
Biyolojik geri bildirim yöntemi ile de günümüzde pekçok kişinin yaşadığı stresle başetme öğretiliyor.

Küçükkarslı, "Biyolojik geri bildirimde korkular, anksiyete panik bozuklukları ve sınav kaygısı gibi durumlarda stresle ilgili durumlarda uygulanan bir yöntem. Bunun aracılığı ile kişinin kendi stresini algılaması ve bununla başetmesi yöntemidir" diyor.

Biyolojik geri bildirim yöntemi ile stres anında vücudundaki değişiklikler ölüçülerek hastanın bu değişiklikleri farketmesi sağlanıyor.
TRT