Beyin sinyalleriyle araba kullanmak mümkün!

Beyin sinyalleriyle araba kullanmak mümkün!

Sürücüsüz otomobillerin geliştirildiği bu dönemde, Çin’de sadece beyin sinyalleri ile kontrol edilebilen araba prototipi yapıldı. Detaylar haberimizde.

Toyota, Nissan ve Tesla son dönemde sürücüsüz otomobillerin iyice yaklaştığını söylüyor. Ancak geleceğin otomotiv teknolojisinin sunacağı tek şey bu olmayabilir.

Çin’de Nankai Üniversitesi’nde geliştirilen bir prototip araba, sadece şoförün beyin sinyalleri ile kontrol ediliyor. Reuter raporuna göre bu teknolojinin arkasında çalışan ekip, arabanın durma, ileri gitme, geri gitme, kilitleme, kilit açma ve daha fazlası gibi işlemlerini beyin sinyalleri ile yapma üzerinde çalışıyor.

Beyin ile kontrol edilebilen araba

Projenin araştırmacılarından biri olan Zhang Zhao, sistemin elektroensefalografi kullanarak çalıştığını açıkladı. Elektroensefalografi, beyin sinir hücreleri tarafından üretilen tüm elektriksel faaliyetlerin beyin sinyalleri halinde yazdırılmasına verilen isim. Böylece sürücünün beyin aktivitesi, sensörler tarafından fark ediliyor ve bilgisayara gönderiliyor. Burada çözülen ve analiz edilen sinyaller, arabanın anlayabileceği komutlara çevriliyor.

Kullanıcı arabalarında yenilik çok fazla aranan bir özellik. Google’ın yıllardır kendi sürücüsüz arabasını test etmesiyle birlikte, 2020 yılının akıllı otomobillere geçiş yılı olacağına inanılıyor. Beyin sinyalleriyle araba kullanma ise henüz erken ve hala geliştirilmekte olan bir teknoloji. Ayrıca bu projenin asıl gelişme amacı fiziksel olarak engelli insanlara yardım etmek. Ayrıca ekibin bu arabayı henüz üretime geçirmek gibi bir planları yok.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.