Beyin göçüne karşı projesi olanı destekliyor

Beyin göçüne karşı projesi olanı destekliyor

Türkiye'nin gelişimindeki en önemli problemlerden biri de yetişmiş insan gücünün ülkede yeterli imkânlar bulamaması sebebiyle yurtdışına gitmesi

Kısaca beyin göçü olarak adlandırılan bu durum, toplumsal ve ekonomik kalkınmaya büyük sekte vuruyor. Ancak bu konuda özel sektörde umut verici gelişmeler de yaşanmaya başladı. Dizayn Grup, bu durumu tersine çevirmek için 'Beyin göçüne karşı beyin gücünü teşvik ediyoruz' adlı bir kampanya yürütüyor. Dün düzenlenen bir toplantı ile şirketin bu yıl destekleyeceği proje konuları açıklandı. Buna göre 'enerji, ısı transferi, akışkan ve plastik şekil verme prosesleri, yenilenebilir enerji, bölgesel ısıtma ve soğutma, akışkanların ekonomik olarak transferi, tıp teknolojileri, absorbsiyonlu soğutma, plastik ekstrüzyon teknikleri, plastik birleştirme yöntemleri, sıcaklık ve basınçta dayanıklı kompozit boru çeşitleri ve ileri tarım teknolojileri' konularında yapılacak projeler, Dizayn Grup tarafından desteklenecek. Başvurular, 30 Haziran'a kadar kabul edilecek.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları, sadece teknolojilerini kendi geliştiren ülkelerin bağımsız olabileceğini ifade ederek, "Beyin göçüne dur diyerek Türk insanının beyin gücünü teşvik etmeye devam edeceğiz." dedi. Geçmiş kampanyalar hakkında da bilgi veren Mirmahmutoğulları, gerçekleştirilen beş kampanyaya katılan yüzlerce proje ışığında Türkiye'nin 'beyin gücü haritası'nı çıkardıklarını aktardı. Mirmahmutoğulları, "Kampanyaya katılan projeler konularında uzman, seçkin üniversite öğretim üyeleri ve grubumuzun uzman teknik kadrosu tarafından değerlendirilecek. İlk beş kampanyada olduğu gibi, proje, buluş ve yeni fikirlere destek sağlayarak endüstriyel ürün haline dönüştürülmelerine imkân vereceğiz." ifadelerini kullandı. Toplantıda konuşan eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ise Türkiye'de çok yetenekli ve zekâ seviyesi yüksek insanlar bulunduğunu dile getirdi. Tüzmen, bu insanlara destek olduğu için Dizayn Grup'a teşekkür etti.

Zaman