Beyaz eşyaya Suriyeli dopingi

Beyaz eşyaya Suriyeli dopingi

Türkiye'de sayıları 2 milyonu bulan Suriyeli vatandaşların yerleşik hale gelerek ev kurmaya başlaması, iç piyasada dayanıklı tüketim, mobil, ev tekstili sektörüne doping etkisi yaptı.

Dayanıklı Tüketim ve Beyaz Eşya Perakendecileri Derneği (BEYPER) Başkanı Şahin Mersin, Suriyeli vatandaşların ev kurmaya başlamasıyla dayanıklı tüketim sektörüne destek olduğunu söyledi. Mersin, Reuters'a yaptığı değerlendirmede, yerleşik hale gelmeye başlayan Suriyelilerin pazara hareket getirdiğini belirterek, “Türk halkı şu anda acil ihtiyacı olmayan ürünlerin alımını erteliyor. Suriyeliler ise pazara hareket getiriyor” dedi.

SATIŞLAR % 10 ARTTI

Suriye'de kaostan kaçarak Türkiye'ye gelenlerini sayısının 2 milyonu bulduğu, bunun yüzde 10'luk kısmının yerleşmeye karar vermesinin bile 200 bin kişilik talep oluşturduğu belirtilirken, bu talebin satışlara da yansıdığı görülüyor. Sektördeki hareketlenmenin sınır illerinde ve İstanbul gibi şehirlerde daha fazla hissedildiğini söyleyen Mersin, “Gaziantep ve Adana'daki bayiler başta olmak üzere üyelerden aldığımız bildirimler bu yönde. Suriyelilerin beyaz eşya satışlarını önemli oranda artırdığı bilgisi geliyor” dedi.

TÜM SEKTÖRE YARIYOR

Suriyelilerin yerleşik hale gelmeye başlamasının diğer sektörlere de yansıdığını söyleyen Mersin, “Sıfırdan ev kurdukları için hareketlilik beyaz eşyanın yanı sıra mobilya, ev tekstili, züccaciye, halı, elektronik satışlarına da yansıyor” diye konuştu.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.