Besni'de Alperen Ocakları Ayasofya İçin İmza Topladı

Besni'de Alperen Ocakları Ayasofya İçin İmza Topladı

Besni Alperen Ocakları tarafından Ayasofya'nın ibadete açılması için imza kampanyası düzenledi.

Besni Alperen Ocakları Ayasofya'nın ibadete açılması için 27 Mayıs tarihine kadar Bakırcılar Çarşısı'nda imza kampanyası devam edeceği belirtildi. Besni Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Unuturum yaptığı açıklamada, "Ayasofya açılmalıdır. Türk'ün kapanık bahtıyla beraber açılmalıdır. Ayasofya'yı kapalı tutmak, manada bütün camileri ve cami mefhumunu kapalı tutmaktır. Çünkü onların hepsi birer mekan, Ayasofya ise ruh. Ayasofya'yı kapalı tutmak, bu toprağın üstündeki 30 milyon ve altındaki 30 milyar Türk'ün semaları tutan lanetine hedef olmaktır hissedemiyorlar. Ayasofya'yı kapalı tutmak, Allah'a sövmeye, Kuran'a tükürmeye, Türk tarihini kubura atmaya, Türk iffetini kirletmeye, Türk vatanını esir etmeye denk bir suçtur. Niçin bu yakıcı, kavurucu kül edici gerçeği ortaya dökemiyoruz.

Bugün mü, yarın mı, bilemem, fakat Ayasofya açılacak. Türk'ün bu vatanda kalıp kalmayacağından şüphesi olanlar, Ayasofya'nın da açılıp açılmayacağından şüphe edebilirler.

Hiçbir siyasi hesap ve kaygı gütmeden ve bütün fatihlik haklarından feragatle beyan ederiz ki, Anadolu insanının önemli bir kesiminden oy almış mevcut hükümet, işte ona oy vermemiş. Bizlerin de, oylarımızla değilse bile başlarımızla vereceğimiz desteğimize dayanarak adımını atmalı, İstanbul'a mührünü vurmuş Koca Fatih'in türbesi önünde, Ayasofya'nın cami yapıldığını en kısa zaman içinde ilan etmelidir. Böylesi bir açıklamayı türbe önünde yapacak münadi, vasfı ve ismi ne olursa olsun, Hz. Fatih'in İstanbul'u fethediş payesine eş bir sermayeyle, Anadolu insanını gönlüyle fethedecek ve tüm fertleriyle tek, tek kuşatır vaziyette koca insanlık dünyasına, şu mesajı vermiş olacaktır. "Dış politika, çağın gerçekleri, reel siyaset, ekonomi, Avrupa Birliği, şu, bu artık anlayın ve kabul edin ki biz, hakikatiyle tam esir olamayanlarız. Fikrin taşa nakşı halinde biz, ancak Ayasofya'yla beraber tam bağımsız oluruz" dedi.

Haberler