Beşiz bebekler dünyaya geldi

Beşiz bebekler dünyaya geldi

Ağrı'dan Bursa'ya doğum için gelen Hatice Yılmaz, 5 kız bebeği dünyaya getirdi.

Kiloları 800 ile 1090 garam arasında değişen bebeklerin sağlıklı oldukları açıklandı. Doktorların beşizlerden ikisinin erkek olacağını söylediğini belirten aile, "Beş kızımız oldu. Önemli olan sağlıklı doğmalarıydı" dedi. 

Ağrı'da oto elektrikçi Fatih Yılmaz, Hatice Yılmaz ile 8 yıl önce evlendikten sonra, 5 yıl boyunca çocukları olmadı. Daha sonra tedavi ile 3 yıl önce 'Ecrin' isimli kızları dünyaya gelen Hatice Yıldız, ikinci kez anne olmak istedi. Hatice ve Fatih Yılmaz çifti ise, müjdeli haberi kısa süre sonra aldı. Doktorlar tarafından Ağrı'da yapılan kontrollerde Hatice Yılmaz'ın beşiz beklediği ortaya çıktı. Doktorlar beşiz bebeklerin doğumunun riskli olabileceğini belirterek Yılmaz çiftine daha donanımlı bir hastanede doğumu yapmalarını önerdi. Yılmaz çifti bunun üzerine iki ay önce Bursa'daki akrabalarının yanına gelerek yerleşti.  

Hatice Yılmaz,daha önce doktorların 3'ü kız 2'si erkek dediği bebeklerini erken doğum ile 5 kız olarak dünyaya getirdi. Doruk Özel Yıldırım Hastanesi'nde yaklaşık 1 saat süren doğum sonrası 5 kız çocuğu hayata gözlerini açtı. Bebeklerin küvezde bakım altına aldıklarını söyleyen hastaneninin Yeni Doğan Bakım Uzmanı Dr.Birgül Mutlu, şöyle dedi:

"Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden takipli bir gebelikti. Bir hafta önce baba bize gelerek erken doğum olacağını ve doğumlarını biz de gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Aileye yardımcı olmak istedik. Çocuklarımız gayet sağlıklı. Her erken doğum gibi çocuklarımızın yakın takibi gerekiyor. En az 3 ay kuvözde kalmaları lazım. İnşallah hepsini buradan taburcu edeceğiz."  

Doğumu gerçekleştiren Dr. Nuray Boyar ise, literatürde beşiz bebek doğumunun oldukça nadir olduğunu anlatırken, "Bu çocukların 28'nci haftaya kadar gelmeleri çok umut vaat etti. Yeni doğan bu bebekler için riskler tabii ki var. Ama ekip olarak oldukça donanımlıyız. Gelişecek risklerle ilgili mücadele etmeye hazırız" dedi. 

Hastanenin Yönetim Kurulu üyesi ve Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr.Atilla Güray da, hastane olarak bebeklerin tüm masraflarının kendilerinin karşılayacağını açıkladı. 

Doğum sonrası açıklamalarda bulunan baba Fatih Yılmaz ise, "Cumhurbaşkanımız 3 istedi, beşizimiz oldu. Kızlarımdan birine cumhurbaşkanımızın rahmetli annesinin ismi olan 'Tenzile' adını vereceğiz. Kızlarımı Bursa'da büyütmek burada yetiştirmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyorum. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun da bizleri ziyaret etmesini bekliyoruz" dedi. Fatih Yılmaz, 6 kız babası olduğunu belirtirken artık çocuk yapmayacaklarını açıkladı.

DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.