Berlin'deki öğretmenler İslam dinini öğrenecek

Berlin'deki öğretmenler İslam dinini öğrenecek

Berlinli öğretmenler Müslüman öğrencilerin dini hassasiyetleri üzerine bilgilendirilecekler. Amaç Müslüman çocuk ve gençleri aşırı dinciliğe karşı korumak. Bilgilendirmeyi Ufuq Derneği yapacak.

Berlin'de öğretmenler İslam Dini üzerine Ufuq Derneği tarafından bilgilendirilecek. Ufuq Derneği yıllardır aşırı akımlara karşı çalışmalar yapıyordu ancak güncel gelişmeler dolayısıyla derneğe sağlanan maddi kaynak artırıldı ve öğrencileri aşırı akımlardan daha iyi koruyabilmeleri için öğretmenlerin İslam Dini üzerine eğitilmeleri kararlaştırıldı.

İslam ve sosyal bilimciler ile pedagogların kurduğu Ufuq Derneği'nin Başkanı Dr. Joachim Müller gençlerin aşırı uçlara kaymalarını engellemek amacıyla yaptıkları çalışmalara sekiz yıl önce başladıklarını söyledi ve "Gençleri radikallikten koruyarak demokrasiyi güçlendirmek istiyoruz." dedi. 

IŞİD'in Paris'te düzenlediği silahlı saldırılardan sonra Müslüman gençler arasında sosyal medyada 'Paris'i boş verin' ya da 'Bizim ölülerimiz önemli değil mi?' şeklinde ifadelerin dolaştığını, bu tür durumlarda öğretmenlerin nasıl bir tutum takınacaklarını bilemediğini belirten başkan Joachim Müller nasıl davranacağını bilemeyen, bilgisizlik nedeniyle kendilerini çaresiz hisseden öğretmenlere yardımcı olunacağını söyledi.

PROJE YENİ YILDA BAŞLAYACAK

Şimdiye dek gençleri Selefilere karşı bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye çalışan Ufuq Derneği yeni yıldan itibaren öğretmenleri eğitecek. 2019 yılına kadar sürmesi planlanan projeyi Berlin Eyaleti Uyum Bakanlığı ile Federal Hükümet ortaklaşa, her yıl 130 bin Euro ile finanse edecek. Bu yıl içinde toplam 500 öğretmenin eğitimden geçirilmesi karara bağlandı. Öğretmenlere yıl boyunca çalışma esnasında karşılaştıkları sorunların çözümü için de destek verilecek.

Ufuq Derneği projeye yeni yılda üç personel ile başlayacak ve düzenlenecek workshoplar ile öğretmenleri Müslüman öğrencilerin hassasiyetleri konusunda duyarlı hale getirecek. Workshoplar ile öğretmenler arasındaki önyargıların ortadan kaldırılması, öğretmenlerin öğrenciler ile daha kolay bir şekilde diyaloğa girmeleri sağlanacak.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.